Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Ενός EDITORIAL μύρια έπονται... (2)

Δυστυχώς το τελευταίο τεύχος του SV NEA δεν έχει έρθει ακόμα. Ωστόσο με αφορμή το "editorial" του προέδρου της ΕΕΡ, που αναφέρεται σε ένα θέμα το οποίο ο ίδιος δεν παρακολουθεί όπως γράφει λόγω έλλειψης χρόνου, θα γράψω ορισμένες απόψεις μου. Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους που μου δάνεισαν, έστειλαν ή περιέγραψαν τα επίμαχα άρθρα του περιοδικού ώστε να διαμορφώσω άποψη.

Η προσωπική θέση του προέδρου της ΕΕΡ είναι αυτή που φαίνεται στην διπλανή φωτογραφία και αφορά τα "ραδιοερασιτεχνικά" ιστολόγια της Ελλάδος τα οποία χαρακτηρίζονται συλλήβδην βόθροι, εξαιρουμένων ενός-δύο που κάνουν τη διαφορά και τα οποία κατονομάζει. 

Ομοίως θα μπορούσα και εγώ (ή οποιοσδήποτε άλλος) να χαρακτηρίσει βόθρους  τους ελληνικούς ραδιοερασιτεχνικούς συλλόγους και τα προεδρεία τους, και να συμβουλέψω να παρακολουθήσετε την DARC, την RSGB, ή τον σύλλογο της Λευκάδος που είναι και κολλητοί μου. 
Αλλά αυτό θα θύμιζε όλους αυτούς που σηκώνουν το φρύδι και δηλώνουν ότι βλέπουν μόνο ντοκυμαντέρ στην ΕΤ3, αλλά κατά τα άλλα ξέρουν όλα τα "τούρκικα" απέξω... 
Δεν διευκρινίζει ο πρόεδρος αν μέσα στο βόθρο τοποθετεί μόνο τα ιστολόγια που του κάνουν κριτική ή γενικά κάθε δραστηριότητα στο διαδίκτυο, facebook, twitter ή όσα ανεβοκατέβαζαν στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΕΡ για καναλάρχηδες και μπλογκάρχηδες οι ίδιοι.

Στην πρώτη περίπτωση προτείνω να επιδώσουμε ένα ψήφισμα στη Google να σφραγίσει τα ραδιοερασιτεχνικά ιστολόγια. 
Στη δεύτερη ας αρχίσουν τα μέλη του ΔΣ της ΕΕΡ κλείνοντας τους δικούς τους λογαριασμούς στο facebook και σταματώντας να προκαλούν με χαρακτηρισμούς από την ιστοσελίδα της ΕΕΡ...

Δεν απορώ βέβαια με την εξέλιξη αυτή, την επίθεση στα μπλογκς, είναι η πάγια αντίδραση των κρατούντων που διαπιστώνουν ότι υπάρχει πληροφόρηση που δεν ελέγχεται από τους ίδιους.
Και αυτό επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι η επίθεση συμπίπτει χρονικά με την αποκάλυψη του πρωτοφανούς φιάσκο, της διπλής αποτυχίας με τον διαστημικό σταθμό ISS. Αποτυχία που έπρεπε να παραδεχτούν και να επωμισθούν όσοι οργάνωσαν την εκδήλωση, αντί να βγάζουν ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων στην επίσημη σελίδα της ΕΕΡ για "Μπλογκάρχηδες" διασύροντας τον σύλλογο και τους Έλληνες ραδιοερασιτέχνες. 
Αλήθεια πόσα μέλη εκφράζουν τέτοιες απόψεις για να γράφονται με τόση άνεση στο περιοδικό ή στην ιστοσελίδα της Ένωσης; Και τα δύο στοιχίζουν πανάκριβα στα μέλη, το περιοδικό μόνο "ρουφάει" 16.000 ευρώ ετησίως για να παρουσιάζει ετεροχρονισμένα διάφορα γεγονότα... Το ότι οι δραστηριότητες πλέον της ΕΕΡ (αγιασμοί, τρισάγια, βλακείες υπό μορφή ανακοινώσεων, σταλινικές υποδείξεις για το τι θα διαβάσουμε) αποφασίζονται από Διοικητικό Συμβούλιο, μοιάζει με ανέκδοτο. Μάλλον μία-δύο αποφασίζουν μόνοι τους και οι υπόλοιποι κατόπιν εορτής συμφωνούν...  

Έχω την αίσθηση ότι μετά την αγορά του κτηρίου, ορισμένοι θεώρησαν ότι θα πέσουμε στα γόνατα να τους προσκυνάμε δια βίου. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Το κτήριο θα είναι δικό μας μετά από είκοσι χρόνια ΑΝ η ένωση συνεχίσει να στηρίζει τον ραδιοερασιτεχνισμό και ΑΝ οι ραδιοερασιτέχνες στηρίζουν με την συνδρομή τους την ένωση. Ως εκ τούτου διασπαστικές ενέργειες που πυροδοτούνται μάλιστα από το ίδιο το ΔΣ θα οδηγήσουν αλλού...


Τέτοιου είδους υποδείξεις και ανακοινώσεις δεν βοηθάνε. Ούτε η πρωτοφανής ανικανότητα να συσπειρωθεί το ίδιο το ΔΣ (ο κόσμος τοχει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι) για να πάρει συλλογικά αποφάσεις, ούτε οι καραμπινάτες αστοχίες και ο ερμητικά κλειστός κύκλος μέσα στον οποίο γίνονται τα παραπάνω.


Στο θέμα των ελληνικών ραδιοερασιτεχνικών ιστολογίων τώρα: Υπάρχουν εκατοντάδες! Θα ανοίξουν άλλα τόσα. Στην εποχή που όλα τα γεγονότα δεσμεύουν ιστοχώρο είναι φυσικό επόμενο οι πληροφορίες τα σχόλια και οι απόψεις να γράφονται και να εκδίδονται στο διαδίκτυο. Είτε το θέλουν ορισμένοι είτε όχι. Όσοι νομίζουν ότι ζούμε στην εποχή του Γουτεμβέργιου έχασαν. 


Το αν υπάρχουν σε όλους τους κλάδους καλά και κακά ιστολόγια και ποια είναι αυτά το αποφασίζει ο αναγνώστης μόνος του. Είναι γελοίο να βγαίνει κάποιος να υποδεικνύει από την θέση του προέδρου της ΕΕΡ μάλιστα, με τέτοιο ύφος, το τι θα διαβάσει και το τι θα κάνει ειδικά ο ραδιοερασιτέχνης. Όταν δηλώνει μάλιστα ότι ο ίδιος δεν τα διαβάζει!!!  "...................................................................................."


Όσον αφορά το δικό μου ιστολόγιο τώρα, θα ήθελα να απαντήσω τα εξής: 

Δυστυχώς ή ευτυχώς οι περισσότεροι που διάβασαν το περιοδικό θεώρησαν ότι ο πρόεδρος της ΕΕΡ απαντάει με αυτόν τον τρόπο στην κριτική που έκανα για την διπλή παταγώδη αποτυχία του ISS, αλλά και στην κριτική που δέχτηκε η ΕΕΡ ως προς τον ενταφιασμό οποιασδήποτε ραδιοερασιτεχνικής αναφοράς στην κοπή της πίτας.
Αν ο πρόεδρος της ΕΕΡ δεν είχε τέτοιες προθέσεις, απλά είναι άστοχος. Αν αντίθετα ήθελε να απαντήσει στην κριτική μου το έκανε με λάθος τρόπο και βρισκόμενος σε προφανή σύγχυση.

Οφείλω λοιπόν να θυμίσω:

α. Το περιοδικό της ΕΕΡ έχει δημοσιεύσει πολλές φορές αυτούσια άρθρα από το ιστολόγιο μου. Τόσο δικά μου όσο και αξιόλογων συναδέλφων που μου έστειλαν κείμενα τους και δημοσίευσα άμεσα. ΟΛΑ τα παραπάνω δημοσιεύτηκαν αφού τα ζήτησε το περιοδικό. Κανένα από αυτά δεν το έστειλα εγώ για δημοσίευση χωρίς να μου το ζητήσουν. Απορώ επομένως, γιατί, τόσα χρόνια αλίευαν σε λύματα...
"........................"

β. Το ιστολόγιο μου πρόβαλε ΟΛΕΣ τις ραδιοερασιτεχνικές εκδηλώσεις που οργάνωσαν μέλη της ΕΕΡ και όσες οργάνωσε η ίδια η ΕΕΡ. Σε βαθμό που δυστυχώς είχα "ταυτοποιηθεί" με την ΕΕΡ, είχα κατηγορηθεί ότι "τα παίρνω" κλπ 

Μάλιστα το ιστολόγιο μου πρόβαλε ακόμα και ραδιοερασιτεχνικές εκδηλώσεις μελών για τις οποίες είχα κληθεί αρμοδίως να σταματήσω την προβολή τους. Εννοείται δεν υπέκυψα σε τέτοιες πιέσεις αφού δικός μου απαράβατος σκοπός ήταν και είναι η προβολή τέτοιων εκδηλώσεων. "......................................................................................................................................................................................................................................................................................................................"

γ. Το ιστολόγιο μου τέλος προώθησε και βοήθησε καταστάσεις στις οποίες η επίσημη ΕΕΡ κώφευε και ήρθε κατόπιν εορτής να δρέψει δάφνες. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος με ένα παράδειγμα: Όταν πριν ενάμιση χρόνο υπήρξε διάταξη που απαιτούσε περιβαλλοντική μελέτη για τις ραδιοερασιτεχνικές κεραίες το ΔΣ της ένωσης δραστηριοποιήθηκε την υστάτη ώρα κατόπιν ειδοποίησης μου. Η αλήθεια είναι ότι καιρό πριν συνταξιοδοτημένο υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου έψαχνε εναγωνίως τα μέλη του ΔΣ αλλά αυτά δεν του απαντούσαν!!!  "........................................"   Χρειάστηκε ο συγκεκριμένος ευσυνείδητος πρώην υπάλληλος του υπουργείου να φτάσει στο ιστολόγιο μου, να μιλήσει μαζί μου, και εγώ να πείσω τον πρόεδρο της ΕΕΡ με αλλεπάλληλα τηλέφωνα και μηνύματα ότι όντως υπάρχει θέμα. "..................................................."  Αποδείχτηκε δηλαδή εξαιρετικά χρήσιμη η ύπαρξη ενός ιστολογίου -που σήμερα κατατάσσεται στα λύματα από τον πρόεδρο της ΕΕΡ- για να αποφευχθεί στο παρά πέντε μια οδυνηρή εξέλιξη αν ψηφιζόταν η τροποποίηση όπως είχε κατατεθεί... Βεβαίως μετά γράφτηκαν διθύραμβοι για την ετοιμότητα και την οξυδέρκεια στην οποία διατελεί το ΔΣ της ΕΕΡ.
 (Όλοι οι υπόλοιποι δεν βάλαμε ούτε ένα καρφί στον τοίχο κλπ κλπ) 

δ."............................................................................................................................................................................."

"Μπλογκ;; Τι θέλει αυτός τώρα και γράφει;;"

Έχει παρατηρηθεί ότι άνθρωποι που πλησιάζουν στο φυσικό τους τέλος και παραιτούνται από την ζωή, συνηθίζουν να ταυτίζουν το δικό τους τέλος με το τέλος κάθε δραστηριότητας, κάθε εξέλιξης, με το τέλος του κόσμου κλπ. 
Έτσι παρατηρούμε ορισμένους να απορούν που ο κόσμος γύρω τους συνεχίζει να υπάρχει, να δραστηριοποιείται, να σχολιάζει και να προβληματίζεται... Σε αυτούς συμπεριλαμβανονται και συνάδελφοι μας, οι οποίοι έχουν βαρεθεί μεν - δεν έχουν κουράγιο δε - για οποιαδήποτε αλλαγή και γίνονται συνένοχοι στην παρακμή και στην μετατροπή της ΕΕΡ σε σωματείο δημοσίων σχέσεων.


Δυστυχώς η Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών δείχνει να μην έχει στρατηγικό στόχο αντάξιο του ονόματος της. Όσοι το κατανοούμε μιλάμε και προβληματιζόμαστε και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούμε άλλη μία διασπαστική ενέργεια όπως παπαγαλίζουν ορισμένοι.

Η κριτική θα συνεχιστεί -θα κορυφωθεί- μέχρι να κατανοήσουν όσοι ηγούνται ότι ρόλος της ένωσης είναι να ενώνει, να προβάλει και να προωθεί τον ελληνικό ραδιοερασιτεχνισμό... 

'73

140 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το εξοφυλλο πάντως ειναι πολύ πετυχημένο. Αν δεν φαινόταν το ψαλίδι θα νόμιζα ότι κάποιος καλός κύριος βοηθά έναν μεθυσμένο να γυρίσει σπίτι.

SV8GKE είπε...


Διαπιστώνω ότι τα αντανακλαστικά της Ενωσης λειτουργούν άριστα.Χτυπάει το κακό στο κεφάλι πριν αυτό προλάβει να γιγαντωθεί. Αντιδρά άμεσα και ακαριαία. Όλα αυτά βέβαια στην περίπτωση που θίγονται οι ίδιοι, όταν από δικιά τους αστοχία (επιεικής όρος) εκθέτουν την Ένωση ανεπανόρθωτα. Βέβαια τα ίδια αντανακλαστικά δεν ισχύουν και για την προστασία των μελών της, όταν αυτά καταγγέλλουν κάτι...(14 μήνες περιμένω απάντηση στην καταγγελία μου ως ορίζει το καταστατικό!) Δύο μέτρα και δύο σταθμά μάλλον..

Δυστυχώς στο θέμα του ISS εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα, επαφή ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ (όλοι είμασταν ακρόαση) και στον μοναδικό ιστότοπο που κατά τον πρόεδρο μπορούμε να αποβοθροποιηθούμε αναφέρει την χαρά που ένιωσαν 13 μαθητές συνομιλώντας με τον αστροναύτη και ΠΑΙΡΝΩΝΤΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ στο ερώτημα τους!!!!!!!!!!!

Τώρα πως γίνεται να έχει πρόβλημα ο σταθμός ISS, αλλά ταυτόχρονα να απαντάει στα παιδάκια ενώ ταυτόχρονα όλη η Ελλάδα τον άκουγε να καλεί και να δίνει μπακάπ συχνότητα χωρίς να ακούει τον σταθμό της Ένωσης;;; Εγώ αδυνατώ να το καταλάβω, προφανώς κάποιος από την Ένωση που έχει το κεφάλι του έξω από τα λύματα να μπορέσει να με βοηθήσει.

Το τελευταίο που με ενόχλησε από την τοποθέτηση του πρόεδρου είναι η αναφορά στους μπλόγγερς που δεν έχουν ραδιοερασιτεχνικά προσόντα ή ένδιαφέροντα παρά μόνο λύματα. Από όταν πήρα την άδεια μου το 2002 κάθε χρόνο ακούω τον Γιάννη στα βουνά και ειδικά στο fielday να στηρίζει την Ένωση. Από τότε διάβαζα την μόνιμη στήλη του στο SV NEA, ήταν το ίδιο καυστικός και χιουμοριστικος όπως σήμερα. Πως έγινε η τότε πένα του που κοσμούσε το περιοδικό μας να γίνει σκατόφτυαρο σήμερα δεν ξέρω! Την ρ/ε του παρουσία γενικότερα μόνο τυφλός δεν θα μπορούσε να την δει....

Ανώνυμος είπε...

GKEκα, ωραία τα λές...
"...στο fielday να στηρίζει την Ένωση...", άρα τα παίρνει!

"...Την ρ/ε του παρουσία...".???
την ποια; Ξερεις πόσο καιρό τον φωνάζω στα repeaters και δεν βγαίνει;
Ξέρεις πόσο καιρό τον ψάχνω στα "εκτός" και πουθενά; Πλάκα μας κάνεις;

Τι επειδή κουβαλάει ένα πιατάκι (10G) είναι ρ/σ ; Λαμπάτο μικρόφωνο έχει;Δεν έχει!

Λάθος παρέα διάλεξες!

73 DE SV1OBY

takis perreas είπε...



"εκεί που κρεμούσαν οι καπεταναίοι τ' άρματα, κρεμούν οι γύφτοι τα νταούλια"

Στα editorials του QST και του RadCom, ήρθε να προστεθεί και το editorial του SVνέα.

Ω! Καιροί... Ω! Ήθη...

Γκιώνης είπε...

Λογω της ημέρας να πω και εγω χρόνια πολλά στους ραδιοερασιτέχνες. Σημερα νομιζω ειναι η Παγκόσμια ημέρα γιορτής.

Καλή συνέχεια.

Δε σχολιάζω της δηλώσεις του προέδρου. Θυμάμαι λέγανε στις τηλεοράσεις. Ευτυχώς σταμάτησα να βλέπω τηλεόραση.

Γκιώνης

Γκιώνης είπε...

Ρε σεις εχει και ο Μητσοτάκης facebook. Σημερα το ακουσα στο ραδιόφωνο.
Ευτυχώς δε γραφει σε μπλογκ απ ότι λένε.

https://www.facebook.com/konstantinosmitsotakis

Ειναι εντυπωσιακό. Να μη σου τύχει.

Γκιώνης

Ανώνυμος είπε...

Έχουν ταλέντο στην ΕΕΡ να διώχνουν κόσμο. Έτσι εξηγούνται οι 40 σύλλογοι.

Ανώνυμος είπε...

"....από κάποιους που μη έχοντας ραδιοερασιτεχνικά προσόντα ή ενδιαφέροντα...."

Ε βέβαια, τι ραδιοερασιτεχνικά προσόντα να έχει κανείς δίπλα στον πχ Σωτήρη που ως γνωστόν είναι μέγας DXer, contester και όπως αποδείχτηκε στην επαφή με τον ISS που έγινε μέσω τηλεφώνου, άριστο γνώστη τεχνικών θεμάτων;
Στις dxpedition δε, αναλαμβάνει το τράφικ στα 80μ με τους SV σταθμούς. Φοβερός χειριστής, προσοντούχος.

Τι ραδιοερασιτεχνικά ενδιαφέροντα να έχει κανείς συγκρινόμενος με την κυρία Δαφνομήλη, που τυγχάνει να είναι σύζυγος προσοντούχου ραδιοερασιτέχνη και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Περιστερίου;
Παρόλο που δεν πήγε κανένας ράδιοερασιτέχνης να καρφώσει ένα καρφί στον τοίχο, αυτή ήταν στο πλευρό του συζύγου της, μπροστά στην μάχη με τις κάμερες, τα μικρόφωνα, τα ανύπαρκτα πατήματα και τους "χαλασμένους" ασυρμάτους του ISS, οι οποίοι παραδόξως δούλευαν πάνω απ' όλο τον υπόλοιπο κόσμο, αλλά πάνω από το Περιστέρι, με όλους τους προσοντούχους ραδιοερασιτέχνες παρόντες (και τις συζύγους με το βαθύ ραδιοερασιτεχνικό ενδιαφέρον) τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

Επιτελους η απαντηση του 2μδη...
Νομιζω οτι βαζει τα πραγματα στην θεση τους και ετσι και αλλιως ολα οσα γραφτηκαν ειναι ηδη γνωστα. Βεβαια δεν πιστευω οτι μολις χθες διαβασε το αρθρο ο μηδης ... Νομιζω οτι το ειχε στα χερια του απο την πρωτη στιγμη που εφτασε σε καποιον της παρεας και απλα προετοιμαζε την απαντηση του , και καλα εκανε δηλαδη. Με τον μηδη συμφωνω σχεδον σε οτι γραφει και διαφωνω σε αρκετα απο οσα κανει , δεν υπαρχει ομως περιπτωση να θεωρησω οτι το μπλογκ του ειναι βοθρος η εμεις ειμαστε λυμματα . Στο κατω κατω της γραφης τσαμπα ειναι , θες ρε φιλε διαβασε το , δεν θες ? Κανενα προβλημα τραβα αλλου . Υπηρχαν εποχες πιο παλια που καποιοι σημερα ουτε θελουν να τις θυμουνται ... Τι σημερα ειναι κλειστο μαγαζακι η ΕΕΡ ? Νομιζεται οτι εχουν τον ανθρωπο-διωχτη μονιμα στο on ? Ειστε γελασμενοι . Θυμιζει φανταρους που θεωρουν οτι κανουν θητεια σημερα με 11 μηνες και εξιστορουν τι τραβηξαν σε καποιους που καναν 24 μηνες και με τις φυλακες 26...
Οχι ρε σεις , επρεπε να ζειτε σε εποχες RL η να εχετε τον DC προεδρο για να καταλάβετε τι εστι βερυκοκο . Να κρεμεστε απο τα αμελετητα του Μεγα DXer PL για να αγορασετε κατι απο την MFJ ... Εκει να δεις κλειστο μαγαζακι , εκει να δεις κουμπαριες και οικογενειοκρατια , εκει γενικα να δεις φιλικο κλιμα , ελα στην παρεα μας κλπ κλπ. Τωρα με ενα ελαχιστο απομειναρι εκεινης της ομορφης εποχης, εναν και μονο IW παραπονιεστε ? Α Δ Ι Κ Ι Α .
Ας σοβαρευτουμε ομως, εχοντας μια καποια εμπειρια απο την ΕΕΡ εχω καταλαβει ενα πραγμα , ΔΕΝ υπαρχει καμμια περιπτωση να μην τσακωθεις μαζι τους. Θες για το πακετ , θες για το περιοδικο , θες για τις καρτες ? Ολο και με κατι θα σου σπασουν το στομαχι . Για μενα η λυση ειναι παρε οτι καλο εχει η ενωση , βοηθα οσο μπορεις (και σε αφηνουν) και στα ραδια σου και μακρια απο κει και περα. Η ενωση ειναι 50 καλα και 50 σκ...α για να χρησιμοποιουμε και την ορολογια του προεδρου που μας εντασει στα λυμματα . Τα μπλογκ τους καθονται στο στομαχι και θα περασει καιρος να τα χωνεψουν. Για φαντασου να μην υπηρχε ο μηδης, τι θα εγραφε το SV νεα ας πουμε ?

... Με μεγαλη επιτυχια πραγματοποιηθηκε σημερα η επαφη του ISS με σχολειο του περιστεριου . Με τις αοκνες προσπαθειες των μελων του διοικητικου συμβουλιου τα παιδακια εζησαν μια πρωτογνωρη εμπειρια και συνομιλησαν μεσω ασυρματου με τους αστροναυτες . Η επαφη διεξηχθη κανονικα οπως ειχε προγραμματιστει και παρολο που υπηρχε καποιο μικρο προβληματακι στην αρχη ολα εγιναν οπως επρεπε και οι μικροι μαθητες και αυριανοι ραδιοερασιτεχνες κατενθουσιαστικαν. Στο σημειο αυτο το ΔΣ θα ηθελε να ευχαριστησει την κυρια καπελου (ξεχναω πως την λενε ... αλλλα ξερεται ποια ειναι) για την σημαντικη βοηθεια της σε ενα τοσο δυσκολο εγχειρημα που στεφθηκε με απολυτη επιτυχια αλλα και για τα πεντανοστιμα κουλουρακια και αλλα τινα εδεσματα, μεγα προσφορα που την κατατασει στο πανθεον του Ελληνικου ραδιοερασιτεχνισμου και επαξια διπλα απο τον Πετρο Γραβιγγερ .

Αυτο δεν θα εγραφε ?...

Ομως βρεθηκε ο μηδης και φανηκε το φιασκο και η προχειροτητα και απο κει και περα οπως μπορουν με τροπο εντελως ακομψο προσπαθουν να το κουκουλωσουν .
Δεν γινεται ομως οποτε ξυδι ...

Συνεχιζεται

Ανώνυμος είπε...

Καπου πιο πανω ομως εγραψα οτι διαφωνω και σε οτι κανει ο μηδης καποιες φορες. Προσοχη διαφωνω ξεδιαφωνω το δεχομαι , ρουφαω μεν το λεω δε.
Τι ειναι αυτο που διαφωνω ? Το οτι ενα μπλογκ ραδιοερασιτεχνικου περιεχομενου πρεπει να εχει και καποια ορια που να το διαχωριζουν απο ενα μπλογκ ποικιλης υλης.
Ναι διαφωνεις με τον Α η τον Β και καλα κανεις , μην το ξεφτυλιζεις ομως , το εγραψες και το καταλαβαμε , απο κει και περα τα ιδια και τα ιδια με τους ιδιους γινονται κουραστικα . Ναι ρε φιλε Γκινη, Γκιωνη και δεν ξερω γω , μην το ξεσκιζεις το θεμα καθε φορα . Δεν εισαι συμπαθης σε καποιους και καποιους δεν συμπαθεις εσυ , το ιδιο ισχυει με τον αγιογραφο , τον αρπεα , την μπολσεβικα , τον ggw τον cdy τον gsu κλπ κλπ. Μπαινω να διαβασω κατι ραδιοερασιτεχνικο και καποια κριτικη εστω και καυστικη για πραγματα που εχουν σχεση με τα ραδιοερασιτεχνικα δρωμενα.
Οχι για τις κοντρες με τον Σαμαλτανο και του αρπεα με την μπολσεβικα η του μηδη με τον cdy . Ναι γραψτε και για αυτα αλλα οταν ενα θεμα ξεφευγει και ξεχειλωνει και αρχιζουν τα λινκ στο youtube νομιζω οτι εκει γινεται κουραστικο... Ναι υπαρχουν χτυπηματα στο κοντερ της επισκεψιμοτητας απο τα ορνεα της κατινιας αλλα αυτοι δεν εχουν σχεση με το μπλογκ και με τους σκοπους του . Εκει ο μηδης πρεπει να κοντρολαρει λιγο τα πραγματα , και για να μην παρεξηγηθω , αλλο το κοντρολαρισμα και αλλο η λογοκρισια . Μια παρεα ειστε , ανταλαξτε οτι εχετε να πειτε με ενα email και ας διατηρησουμε μια ροη με ραδιοερασιτεχνικα θεματα και που και που και καμμια κατινια αλλα οχι να μπαινει κανεις για να διαβασει αν οι δεκα που σφαζονται μεταξυ τους βριστικαν ξανα αυτη την εβδομαδα . Δεν θυμαμαι σε ποιο μπλογκ ο ενας ελεγε στον αλλο οτι θα πλακωθουν στις ροχαλες στο χαμφεστ και ολοι εψαχναν τραπεζι - θεση μακρια απο αυτους μην αρχισει η ψιχαλα και τους παρει καμμια αδεσποτη . Be cool τωρα τι να λεμε .

Τα μπλογκ ειναι θεσμος πλεον , ισως να μετεξελιχθουν σε κατι αλλο αργοτερα παντως επιτελους ακουγεται και μια αλλη αποψη , καποιοι θα πρεπει να το καταπιουν και αν δεν μπορουν ας ξεσφιξουν και λιγο την γραβατα και θα κατεβει ευκολοτερα .
Καλα το λεει αλλωστε και ο Τακης μετα τα Editorial του QST και του Radcomm ηρθε και το Editorial του SV νεα ... Μην Χ....Ω τωρα (μπηκα στην ορολογια προεδρε ετσι ?) Βεβαια αυτοι που γραφουν αυτα τα Editorial στα ξενα περιοδικα εχουν και μια βιογραφικουμπα να τριβεις τα ματια σου ραδιοερασιτεχνικα και δεν ειναι αυτοι που ειναι γιατι δεν υπηρχε αλλος η γιατι ειναι κουμπαροι με τους αλλους που δεν εβαλαν για προεδριλικα για να βγει ο αλλος.... που εκανε DXCC με ραμπερακι (σε πιστεψα μην ιδρωνεις) και ολοι οι αλλοι τωρα κλεβουν αφου μονο αυτος μπορουσε να κανει τοσο σημαντικες επιτυχιες και φυσικα μονο αυτος θα μας πει τι να διαβαζουμε αφου μονο αυτος ξερει τι ειναι σκ.... και τι οχι .

VY BEST 73s ( ναι το ξερω οτι δεν παει s στο 73, για σπασιμο το κανω)






Ανώνυμος είπε...

Τα ιστολόγια είναι περιοδικά που λόγω μηδαμινού κόστους μπορεί να εκδώσει ο καθένας μόνος του. Και γράφει ο καθένας.

Το SV NEA είναι περιοδικό με τεράστιο για την εποχή κόστος, και γράφουν μόνο οι αρεστοί της οικογένειας που κρατάει τα ηνία του ραδιοερασιτεχνισμού στην Ελλάδα.

Τι άλλη σύγκριση πρέπει να γίνει για να γίνει κατανοητή η αντίδραση του κονκλάβιου της Αγίας Έδρας;

Ανώνυμος είπε...

Τι λέτε καλέ αφού μίλησε με τον Ντίνο.Ντίνος ο Αστροναύτης βεβαίως βαβαίως. ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Εκει που κρεμουσε ο Κολοκοτρωνης το σπαθι του τωρα κρεμαει ο γυφτος το βρακι του . Αυτο ειναι το σωστο .

SV1NJX είπε...

...Η κριτική θα συνεχιστεί -θα κορυφωθεί- μέχρι να κατανοήσουν όσοι ηγούνται ότι ρόλος της ένωσης είναι να ενώνει, να προβάλει και να προωθεί τον ελληνικό ραδιοερασιτεχνισμό...

Συμφωνώ απόλυτα Γιάννη

SV4PBH Manos είπε...

1/3

Χθες παρέλαβα και εγώ το SV NEA στη Σκύρο. Αρνητική εντύπωση μου προξένησε η τελευταία παράγραφο του επίμαχου editorial και ειδικότερα ο τρόπος με τον οποίο ο Πρόεδρος της ΕΕΡ, το επίσημο αντιπροσωπευτικό όργανο των Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών στην IARU, αναφέρεται στους συναδέλφους που διατηρούν ή επισκέπτονται blogs.

Με αυταρχικό τρόπο μας μεταφέρει την προσωπική του άποψη για έναν τρόπο επικοινωνίας και ενημέρωσης, με τον οποίο δεν συμφωνεί, δηλώνοντας ότι ΔΕΝ παρακολουθεί τα γραφόμενα και σφραγίζει την άποψή του με την ιδιότητα του Προέδρου της ΕΕΡ καλώντας τους αναγνώστες να μην κάνουν τίποτα “...όμως αν πράγματι εσείς δεν έχετε τίποτα άλλο ραδιοερασιτεχνικό να κάνετε, είναι προτιμότερο να μην κάνετε τίποτα. Ακόμα και το “τίποτα” είναι πιο εποικοδομητικό από την ενασχόληση με παρόμοιους τόπους συσσώρευσης λυμάτων και απώλειας χρόνου. ...

Προσωπικά εκλαμβάνω αυτή την προτροπή ως διαταγή αποχής από τα τεκταινόμενα του Ελληνικού ραδιοερασιτεχνιμού, χωρίς σχολιασμό και κριτική των κακός κειμένων, με τυφλή υποταγή στις αποφάσεις μίας μικρής ολιγαρχικής ομάδας. Όμως η ΕΕΡ δεν αποτελεί οργανισμό ή θεσμό που λειτουργεί υπό το ιεραρχικό καθεστώς “του έχων το γενικό πρόσταγμα” και οι υποτελείς πρέπει να εκτελούν πιστά τις διαταγές του.

SV4PBH Manos είπε...

2/3

Αν τα σχόλια αυτά είχαν δημοσιοποιηθεί χωρίς να τίθεται στην υπογραφή η ιδιότητα του Προέδρου, τότε απλά και δημοκρατικά θα σεβόμουν την άποψή του, στα πλαίσια της ελευθερίας του λόγου, της παρρησίας και του εποικοδομητικού διαλόγου. Ωστόσο με αυτή του την πράξη ο Πρόεδρος μεταφέρει στους αναγνώστες την πεποίθηση ότι η άποψη που περιγράφει είναι κοινά αποδεκτή από τους Έλληνες ραδιοερασιτέχνες. Επίσης ο λόγος του και οι εκφράσεις που χρησιμοποιούνται δεν αρμόζουν στον επίσημο αντιπρόσωπό μας. Δεν μπορεί να αναφέρεται σε συναδέλφους ότι δεν έχουν ραδιοερασιτεχνικά προσόντα. Ξεχνάει ότι έχουμε στα χέρια μας μία επίσημη άδεια θεωρημένη από το Ελληνικό Κράτος. Αναφέρει ότι δεν έχουμε ραδιοερασιτεχνικά ενδιαφέροντα. Αν δεν ενδιαφερόμασταν δεν θα πιάναμε μικρόφωνο ή χειριστήριο στο χέρι, δεν θα ψάχναμε για πληροφορίες σε βιβλία και internet, δεν θα σχολιάζαμε την ραδιοερασιτεχνική καθημερινότητα, δεν θα στήναμε τις κεραίες μας και δεν θα κάναμε κατασκευές. Δηλώνει ότι σας εκθέτουμε στη δυσωδία μας. Τότε πως μας έχουν δεχτεί οι Σύλλογοι και οι Ενώσεις που υποστηρίζουμε, πως μας δέχεται στην ΕΕΡ και πως έχουμε εκλεγεί ως τακτικά μέλη.

Σχετικά με τα ελληνικά ραδιοερασιτεχνικά blogs... Ακόμα και από αυτά που τον τελευταίο καιρό έχουν ξεκινήσει κατά μέτωπο επίθεση εναντίων συναδέλφων και ομάδων, έχουμε αντλήσει πληροφορίες και γνώσεις και έχουμε σχολιάσει θέματα της επικαιρότητας. Μπορεί να μη συμφωνώ με τον τρόπο που προβάλλονται ωστόσο δίνουν τον πραγματικό σφυγμό της εποχής και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε. Και μη ξεχνάμε ότι η πλειοψηφία τους είναι επώνυμα, οπότε ο καθένας γνωρίζει με ποιον έχει να κάνει και μπορεί να κρίνει το ποιόν του καθενός και την αξιοπιστία των πληροφοριών, όπως ακριβώς πράττει στην καθημερινή του ζωή.

Επιμένω να σερφάρω στο internet. Επιμένω να ενημερώνομαι άμεσα. Επιμένω να συμμετέχω σε συζητήσεις, σε φόρουμ, σε blog. Να ανταλλάσσω email, να κάνω χαβαλέ αλλά και να δηλώνω σοβαρά και με ευθύτητα την άποψή μου. Επιμένω να διαθέτω τις γνώσεις μου, τις εμπειρίες μου και τα άρθρα μου με τον πιο εύκολο, άμεσο και δωρεάν τρόπο, το internet, ζητώντας μόνο να γίνεται αναφορά στο δημιουργό και στην πηγή. Εδώ και χρόνια είμαι blogger και θα παραμείνω άσχετα αν κάποιοι δεν συμφωνούν ή τους πειράζει. Να είστε σίγουροι ότι δεν χάνω το χρόνο μου, αντιθέτως αυτοεκπαιδεύομαι και βελτιώνομαι.

Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι τα ΔΣ των Συλλόγων – Ενώσεων είναι τα αντιπροσωπευτικά όργανα των ραδιοερασιτεχνών που τους στηρίζουν. Με αυτή τους την ιδιότητα οφείλουν να διατηρούν ανάλογο ήθος και σεβασμό προς τα μέλη και τους συναδέλφους που αντιπροσωπεύουν. Ταυτόχρονα αποτελούν και την εικόνα μας στον υπόλοιπο κόσμο.

Κλείνοντας παραθέτω για μία ακόμη φορά το Μανιφέστο των blogger.

73 de SV8/SV1PBH
Εμμανουήλ Καραβίδας

SV4PBH Manos είπε...

3/3

Οι Έλληνες bloggers δημιούργησαν και δημοσίευσαν ένα κώδικα δεοντολογίας, το "μανιφέστο των blogs" ( http://www.nylon.gr/social-media/greek-blogs-manifesto/ )

Αντιγράφω από το http://www.bloggertips.gr/2009/10/blogs.html

 
ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΩΝ BLOGGER


1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.


Γιατί είναι οι bloggers ανώνυμοι;

"..ως ανώνυμοι τους αναγκάζουμε να απαντούν με επιχειρήματα

ενώ ως επώνυμοι τα επιχειρήματα τους τα μετατρέπουν σε πίεση...
Πίεση που μεταφράζεται σε οποιοδήποτε μέσο μπορεί να εφεύρει ένα διαπλεκόμενο και διεφθαρμένο πολιτικό-οικονομικό σύστημα.

Αυτή είναι η ανωνυμία που διεκδικούμε μέσω αυτού του blog...

Δεν είναι η ανωνυμία της συκοφάντησης,των εκβιασμών,των ύβρεων και των απειλών όπως θέλουν κάποιοι να αποδώσουν στους χιλιάδες ανώνυμους Έλληνες bloggers, είναι η ανωνυμία που βάζουμε ως ασπίδα στις πιέσεις για σιωπή,για έλεγχο της ελευθερίας σκέψης και έκφρασης αλλά και διακίνησης των πληροφοριών..."

Για τον ορισμό της έννοιας blog ή ιστολόγιο επισκεφτείτε τη Βικιπαιδία στο http://el.wikipedia.org/wiki/Ιστολόγιο

Ενδεικτικά παραθέτω:

"...To ιστολόγιο, γνωστό συχνά με την άκλιτη ονομασία μπλογκ (blog), είναι μορφή ιστοχώρου. Είναι λίστα καταχωρήσεων από την πιο πρόσφατη καταχώρηση στην παλαιότερη. Το περιεχόμενο των καταχωρήσεων μπορεί είναι οτιδήποτε, όπως Νέα, πολιτικοκοινωνικός σχολιασμός, σχολιασμός των μέσων μαζικής ενημέρωσης και των διασημοτήτων, προσωπικά ημερολόγια και ειδικά θέματα όπως τεχνολογία, μόδα, αθλητικά, τέχνες, γαστρονομία...

...O αγγλικός όρος blog προέρχεται από το weblog το οποίο έχει μεταφραστεί στα ελληνικά ως ιστολόγιο.... Η παρουσία των ιστολογίων στον Παγκόσμιο Ιστό αποτελεί μια μορφή διαδικτυακής δημοσιογραφίας που υλοποιεί την έννοια της δημοσιογραφίας των πολιτών. Φορείς της τελευταίας δεν είναι οι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ αλλά χρήστες του Διαδικτύου που δεν έχουν επαγγελματική σχέση με την Τέταρτη Εξουσία, για αυτό και δεν υπάγονται σε έλεγχο από κρατικές Αρχές, όπως πχ το ελληνικό ΕΣΡ....."

Ανώνυμος είπε...

Για τον σταθμό από τη Ρόδο που μπουμπούνιζε στην Αθήνα, ...κουβέντα. Σε τσεκάρισμα που έκανα στο on-line log του Clipperton για το 2013 βρέθηκαν 2 σταθμοι από SV5. Και οι δύο εξ λεκανοπεδίου ορμώμενοι. SV5/SV1LK & SV5DKL...
Ρε καπεταναίοι...Τι έγινε..?

Σύμπτωση ;

Ανώνυμος είπε...

Τώρα τι τα θέλεις και τα σκαλίζεις... Ο καθένας προσπαθεί όπως μπορεί, με απάτες και διορισμούς, να κάνει τα dx-άκια του για να πουλήσει μούρη στα νεούδια. Το hobby είναι πλέον κατά 30% απάτη.

Ανώνυμος είπε...

Το κακό με τα περιοδικά είναι ότι η επικοινωνία είναι μονόδρομη, μόνο εκπέμπεις δηλαδή για να το πούμε και ραδιοερασιτεχνικά, δεν έχεις λήψη. Το καλό με τα μπλογκ είναι ότι μπορείς να έχεις ολοκληρωμένο qso μιας και λαμβάνεις απάντηση και μάλιστα άμεσα. Και είναι τυχερός αυτός που μπορεί να έχει άμεσες απαντήσεις στις απόψεις που εκφράζει διότι τελικά μπορεί να διορθώσει την πορεία του και να αποφύγει τα βράχια.

Εν προκειμένω, το βρίσκω μάλλον αφελές το να κάνει υποδείξεις ο όποιος Πρόεδρος του όποιου συλλόγου για το τι πρέπει να διαβάζουν τα μέλη και τι όχι. Εκτός αν τα μέλη είναι δίποδα όντα άβουλα και χρειάζονται καθοδηγητή. Αν μας βλέπει έτσι λυπάμαι. Μάλλον όμως ήταν κακή η στιγμή. Συμβαίνει αυτό κάποιες φορές και όλοι δέχονται μια συγνώμη για μια τέτοια στιγμή.

Δεν είναι κακό να δεχθεί κάποιος ότι έκανε λάθος, μάλλον θα κερδίσει την εκτίμηση των πολλών παρά την απόρριψη. Είναι άλλωστε μια από τις αρετές ενός ηγέτη/αρχηγού/προέδρου το να δέχεται και να διορθώνει το λάθος του. Ας τα ξανασκεφτούμε λοιπόν αυτά που λέμε και γράφουμε. Υπάρχει ακόμη χρόνος.

ΟΑΑ

Ανώνυμος είπε...

Ο 2μήδης ήτανε παιδί της ΕΕΡ.Τούς πίκρανε γιατί τούς τα έχωσε.Οταν έγραφε στο περιοδικό τα έχωνε σε άλλους.Του τα χώνανε οι άλλοι και γινόταν τζέρτζελο.Λέγανε τον καλύπτει η ΕΕΡ σώνει και καλά,σιγά την κάλυψη.Απλά απολάμβανε ασύλου και εμπιστοσύνης.Σήμερα του τα χώνει το άσυλο.Άλλο τζέρτζελο.Έτσι είναι αυτά.Αγαπήσανε τον Αντρέα ξέρουν αυτοί ξέρει και ο 2μήδης.

2236 objide είπε...

2236 objide
Σίγουρα η παρέμβαση του Μάνου SV1IW στο editorial ήταν άστοχη, και προϊόν των τριβών που προκλήθηκαν με τις ατυχείς προσπάθειες επικοινωνίας με τον ISS και άλλες επικοινωνιακές αστοχίες της ΕΕΡ, για τις οποίες δεν ευθύνεται ο ίδιος.

Γενικά και εγώ δεν έχω μεγάλη συμπάθεια στα blogs και νομίζω ότι τα περισσότερα ελληνικά blogs πολικοκοινωνικού περιεχομένου μάλλον κακό κάνουν παρά καλό, τουλάχιστον στην παρούσα συγκυρία.

Το blog του SV1BJY όμως διατηρείται σε σχετικά καλό επίπεδο και μου αρέσει να το παρακολουθώ, αν και θα προτιμούσα να μην συχνάζει εδώ αυτός ο Γκιώνης, ο οποίος φαίνεται ότι έχει τη δική του ατζέντα. Επίσης γνωρίζω από πρώτο χέρι ότι ο Γιάννης είναι αρκετά δραστήριος ραδιοερασιτέχνης και εκτιμώ τη δραστηριότητά του στα VHF/UHF.

Γιάννη, συνέχισε την προσπάθεια, ίσως χρειάζονται λίγο συμμάζεμα τα σχόλια τρίτων αλλά μην εγκαταλείψεις το blog σου.

Ανώνυμος είπε...

Τώρα μετα τα τόσα άπλυτα μαιμού βραβεία 16.000 ευρώ το περιοδικό μαιμου δορυφοροεπαφές μένει να βγεί ευθέως η ΕΕΡ να πάρει θέση.Και να μας πει γιατί ηράσθην τον Αντρέα και απομάκυνε τον μήδη.(Συμφωνώ σε όλλα με τον συνάδελφο που τον γράφει έτσι)Τον PL kai DC τούς πρόλαβα και εγώ συστημένος πήγαινα να παρω κεραία diamond. ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ

2Μδης είπε...

Συνάδελφε ήθελαν να σου δώσουν κίνητρο να φτιάξεις μόνος σου κεραία. Μην είσαι αχάριστος!

Ανώνυμος είπε...

"Those who make peaceful revolution impossible will make violent revolution inevitable."

Kennedy John F.

Ανώνυμος είπε...

Ρε τι μου θυμισες με την κεραια Diamond...
Δεν ξερω ποιοι το θυμουνται αλλα το παπαβλημα καποια στιγμη ανεβασε στο SV νεα μια διαφημιση που ξεκιναγε Αγαπητοι πελατες, οχι συναδελφοι αλλα ΠΕΛΑΤΕΣ , οπως δηλαδη μας εβλεπε παντα και μας συμβουλευε να μην αγοραζουμε κεραιες που δεν ειναι Diamond, ηταν τοτε που ο Βαρδης του ειχε σπασει τα κοκαλα με κεραιες που εβγαιναν απο την πισω πορτα της Diamond ολοιδιες - ιδια συσκευασια και μιση τιμη , μονο που καποιος ειχε ξεχασει να κολλησει το αυτοκολλητο Diamond . Τοτε δεν υπηρχε ιντερνετ βλεπεις και μασαγαμε οτι μας εφτυναν μεχρι που ειδαμε σιγα σιγα τι παιζοταν. Επεσε λοιπον ενα χεστηριο στο βλημα και στο επομενο τευχος ξεκιναγε η διαφημιση αγαπητοι φιλοι και πελατες , συναδελφοι βεβαια ποτε , του επεφτε βαρυ να ειναι συναδελφος Αυτος ο μεγας DXερ με την πλεμπα που μαδουσε τοσα χρονια . Τελικα μερικα ακομα τευχη και το ιντερνετ ειχε ξεκινησει να μπαινει στην ζωη μας και οι κεραιες ταυτοχρονα βαθια στον πατο του μεγαλου και τρανου DXερ. Αφου καποια στιγμη λοιπον τα παρατησε και εξαφανιστηκε απο παντου (μας ευχαριστησε και μας ανακοινωσε οτι παυει να μας πουλαει ) αποφασισε μια επιστροφη στα ερτζιανα , ελα ομως που τωρα τον ειχαν ολοι χ.....νο , απο γκαφα σε γκαφα ουτε το split δεν μπορουσε να βρει και γενικα περασμενα μεγαλεια και κλαμα. Ασε που η επιστροφη εγινε πριν την κριση τοτε που ολοι ειχαμε φραγκα και κεραιικα και φουφουδες και τον πηγαιναμε τρενο τον χειρισταρα. Βλεπεις η παρεα του ειχε προ πολλου κατεβασει ρολλα και ηταν μονος του απεναντι σε παρα πολλους ασεβεις νεους και σε ορισμενους παλιους που του χρωσταγαν. Ουστ ρε καραγκιοζακο εβαλες και εσυ το λιθαρακι σου στο οικοδομημα του ελληνικου ραδιοερασιτεχνισμου , ξερω θελεις θεσουλα και εσυ διπλα στον Γραβιγγερ , μαλλον ομως θα σε τσουξει λιγακι γιατι ψιλοδαγκωσες ορισμενους που δεν επρεπε καποτε και τωρα εισαι στην απεξω .
συνεχιζεται

Ανώνυμος είπε...

Κατι που θα ηθελα να συμπληρωσω σε οσα εγραψα πιο πριν ειναι οτι τελικα χρειαζονται κοι αλλοι συλλογοι και ειναι λαθος το γειωμα που τρωνε . Δηλαδη ρε μηδη τι περιμενες ? οτι θα σε πληρωναν με διαφορετικο νομισμα ? Εσυ το εχεις δει απο πολυ κοντα το πως δουλευει το πραγμα , ξεζουμισμα και στην ακρη και ξανα μανα τα ιδια με τον επομενο . Αν ομως υπαρχει το αντιπαλο δεος ? Αν αντι να κραζουμε οτι δεν ειναι ΕΕΡ πηγαιναμε να τους μαθουμε ορισμενα πραγματα ? Αν και οι αλλοι γινονταν συλλογος ? Αν υπηρχε και η εναλλακτικη ? Ομως τωρα δεν υπαρχει , θες συλλογο θα πας εκει αλλιως οι αλλοι ειναι στο κραξιμο και θα σε παρει και εσενα η μπαλα . Βεβαια καποια φορα ειχα παει και στους αλλους ετσι για να δω τι παιζεται , τελικα μαλλον περναγαν καλυτερα , δεν ειχαν και πολυ αγχος και περασα κανα δυο απογευματα φουλ χαβαλε και ραδιοερασιτεχνισμος , δεν μπορω να πω οτι ηταν και ραδιοερασιτεχνικες εγκυκλοπαιδιες αλλα καλη θεληση και καλη παρεα υπηρχε. Τουλαχιστον αυτοι δεν σφαζονται οπως η ΕΕΡ . Οποτε ρε μηδη μηπως καμμια φορα ειναι καλο να υπαρχει και η Σοβιετικη Ενωση απεναντι ? Οχι τιποτα αλλο αλλα να ξερουν οτι δεν ειναι μονοι τους και εχει και αλλου πορτοκαλιες . Ισως ετσι να κοπει το υφακι λιγο για το καλο ολων μας.
Επισης θα ηθελα να παρατηρησω οτι υπαρχουν ορισμενοι και ορισμενες !!! λαλιστατοι συναδελφοι αλλα επειδη εδω αν γραψουν θα τους φαει η μαρμαγκα θα ηθελα πολυ να ακουσω τι εχουν να πουν , κατσε ντε , οταν τσακωθηκαν σε διαφορες περιπτωσεις και εσυ και πολλοι αλλοι απο δω τους υποστηριξαν μεχρι αηδιας και τωρα που σε κατατασει η ενωση στους αχρηστους και στους βοθρους μουγκα ?
Μην μου πεις τωρα οτι ειναι στην Νορβηγια σε κανα φιορδ και δεν πιανει το ιντερνετ . Εδω τα πραγματα ειναι ασπρο μαυρο η μηδης η IW αλλα μην μου πεις οτι πεφτει μουγκα μην τσαντιστει ο προεδρος και χασουμε την θεση... Ξερεις η ΕΕΡ δεν εχει δευτερη Μια σου και Καμμια σου . Για να δω κανα τετζερη με τι ειναι γεματος ? Ελα μην σωπαινουμε τωρα που θα θυμωσει ο προεδρακος και θα μπουμε μπλακ λιστ η μηπως οι εκλεκτοι ακολουθουν την συμβουλη του ΡαμπεροDXer και δεν διαβαζουν λυματα . Α ρε μηδη αν δεν σκισουν ρουχα το λιγοτερο για σενα θα εισαι και πολυ μ....ς που τωσα χρονια και τους υποστηριζες και βημα τους εδινες. Ελα για να ξυπναμε , για να ξυπναμε λεμε .

73s

2Μδης είπε...

Αυτό με το "Αγαπητοί πελάτες..." το θυμάμαι.
Είχε γίνει θέμα.

Κατά τα άλλα παρακολουθώ το διάλογο που άνοιξε και χαίρομαι, εχω κανα δυο σημεία που θέλω να διευκρινίσω...

Πρώτα από όλα δεν με έδιωξε κανένας από την ΕΕΡ. Το τι παπαγαλίζουν ορισμένοι μέχρι να το επιχειρήσουν έχει δρόμο μπροστά του. Ας προτείνουν τη διαγραφή μου. Δικαιούνται και στην συνέλευση λίγη διασκέδαση....

Δεύτερον. Στα γεωπολιτικά συμφωνώ ότι χρειάζεται μια ισχυρή Σοβιετική Ενωση. Στα ελληνικά ραδιοερασιτεχνικά θεωρώ ότι είναι πολυτέλεια η πολυδιάσπαση και πρέπει να δουλέψουμε συλλογικά. Ως εκ τούτου εντός ένωσης πρέπει να αρχίσει διάλογος, δημοκρατικές διαδικασίες, αλλαγές και πάνω απόλα προσδιορισμός στόχων.

Αυτή τη στιγμή η ένωση ΔΕΝ έχει στόχους!

Αν ρωτήσεις τον έναν θα σου πει ότι στόχος είναι να φέρνουν κόσμο να φαινόμαστε πολλοί, αν ρωτήσεις άλλον θα σου πει ότι στόχος είναι να αγοράσουμε ακίνητα. Κάποιος τρίτος θέλει να γίνει πρόεδρος...

Κοινός στόχος ΔΕΝ υπάρχει!!

Επίσης να πω κάτι για τα σχόλια που έχετε παρατηρήσει ότι γράφονται ελεύθερα από όλους. Είναι λεπτό το θέμα. Θα πρέπει να δούμε κάποια στιγμή αλλά έχω αλλεργία στη λογοκρισία και τα όρια είναι δυσδιάκριτα...

Όσοι μπορούν ας αυτοπεριορισθούν στο τι γράφουν. Άλλωστε και εγώ στην ανάρτηση έχω αυτο-λογοκρίνει ολόκληρες παραγράφους και έβαλα αποσιωποιητικά................

Καλή συνέχεια

Ανώνυμος είπε...

((((Μάλλον μία-δύο αποφασίζουν μόνοι τους και οι υπόλοιποι κατόπιν εορτής συμφωνούν... ))))

Δηλητηριώδες!!!!

Γκιώνης είπε...

Βλέπω οτι ορισμένοι τρεφουν αγάπη προς το ατομο μου και δει προς τα σχολια μου. Αγαπητοί θα μου επιτρέψετε να συχναζω οπου θελω και να γράφω ότι θέλω, όπως θέλω. Γραφω στο παρρόν ιστολόγιο διοτι υπάρχει ελευθερία του λόγου και της εκφρασης, επικρατούν δημοκρατικές πρακτικές διαλόγου και δεν υπάρχει το αίσθημα της μισαλοδοξίας. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την κατανόηση σας.

Αλήτες ρουφιάνοι Δημοσιογράφοι και Εκδότες.

Ιωάννη ευχαριστώ για τη φιλοξενία που δειχνεις στα σχόλια μου και συγνώμη αν πολλές φορές σε φέρνω σε δύσκολή θέση απέντι στις θεούσες.

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους.

Γκιώνης

lifRese 177 είπε...

Γκιώνη ή όπως αλλοιώς σε λένε, αισθάνομαι ευτυχής που δεν σε γνωρίζω από κοντά και ελπίζω να μην έχουμε την αμοιβαία ατυχία να συναντηθούμε - ever. Ελπίζω ο Γιάννης να καταλάβει κάποτε ότι η ασυλία που σου παρέχει ξεπερνάει την καλώς εννούμενη φιλοξενία και αποβαίνει εις βάρος του blog. Μια μικρή δόση από τα γραφόμενά σου είναι ανεκτό ως comic relief, μια μεγαλύτερη δόση απλώς εξευτελίζει τη συζήτηση. Είναι εμφανές ότι έχεις δική σου προσωπική ατζέντα, και η προώθησή της στο παρόν forum είναι κατάχρηση. Δεν τολμάς όμως να ανοίξεις δικό σου γιατί ξέρεις ότι η επισκεψιμότητα θα είναι μηδενική.

Γκιώνης είπε...

Δυστυχώς δεν εχω αναγκη ασυλίας. Το επιπεδο των σχολίων σου και η σοβαροφάνεια σου μου προκαλούν θλίψη. Καλα θα κανεις να συνεχίζεις να διαβάζεις το SV NEA και να μην ασχολήσε με τα μπλογκς και την κοινωνική δικτύωση.

Δεν εχω να προσθεσω κατι άλλο. Απλα μυαλά σα τα δικά σου δημιουργούν τις καταστάσεις που βιώνουμε σήμερα.

Γκιώνης

242 Prizede είπε...

Η παρουσία σου και η ακατάσχετη και κακεντρεχής φλυαρία σου υποβαθμίζουν κάθε συζήτηση που συμμετέχεις. Δυστυχώς και με λύπη μου πληροφορούμαι ότι διαθέτεις αρκετές συμπαθειες και ερείσματα στο ραδιοερασιτεχνικό χώρο. Άραγε σε συμπαθούν πραγματικά ή σε φοβούνται;

Γκιώνης είπε...

Ειναι κατι θεούσες που εχουν γοητευτεί από τον ανδρισμό μου και τεινουν στην αμαρτία.

Αγαπητοι μου συνμπλογκιτες επειδης θα ξυπνήσω νωρίς το πρωί θα τα πουμε καποια αλλη στιγμή. Συνεχίστε εσεις πάντως.

Ειναι αξιοπερίεργο πάντως ότι κυκλοφορούν "ανθρωποι" με τέτοιο λόγο.

Αντε τώρα να εχεις λογαριασμό Facebook και να σε κάνει like ο Μητσοτάκης.

Γκιώνης

2Μδης είπε...

Ρίξτε μια ματιά στην είδηση που γραφει ο συνάδελφος...

http://sv7bvm.blogspot.gr/2013/04/9-6500.html

Δεν προτείνεται από τον IW το μπλογκ, αλλά εγγυώμαι εγώ...

Ανώνυμος είπε...

Το ότι το παρόν ιστολόγιο, "φιλοξενεί" απόψεις ατόμων σαν τον Γκιώνη, Περρέα κλπ, δείχνει το επίπεδο του.
Μια ζωή λάσπη και ατεκμηρίωτες κατηγορίες κατά παντός συναδέλφου που θεωρείται εν δυνάμει "εχθρός" από την κλίκα του Διομήδη, επιτηδευμένη και στοχευμένη επίθεση σε όποιον τους χαλάει τη μόστρα.
Πολύ καλά έκανε ο πρόεδρος της ΕΕΡ και το χαρακτήρισε βόθρο, δεν έπεσε καθόλου έξω.

Διομήδη και οι υπόλοιποι υποστηρικτές της κλικαρίας, αν δεν σας αρέσει η Εθνική Ένωση να πάτε να γραφτείτε στον ΣΕΡ που έχει DStar και Πανελλαδικό.
Άντε μπας καθ ξεσκαρτάρει λίγο το τοπίο.

hengaza 386 είπε...

Πριν από λίγο καιρό, βλέποντας την ιδιότυπη παρουσία και συμπεριφορά του Γκιώνη στο forum, ρώτησα διακριτικά κάποιους παλαιούς συναδέλφους ώστε να καταλάβω τι συμβαίνει, αφού, ευτυχώς, δεν έχω άμεση επαφή. Συνάδελφος που εκτιμώ ιδιαίτερα τον στόλισε με διάφορα κοσμητικά που δεν χρειάζεται να επαναλάβω. Επιπλέον ισχυρίσθηκε ότι ο Γκιώνης λειτουργεί σε συμφωνία και συνεννόηση με τον Γιάννη και συχνά εκτελεί εντολές του. Ουσιαστικά δηλαδή ότι πρόκειται για το alter ego του SV1BJY για τις βρώμικες δουλειές.

Επειδή εκτιμώ τον Γιάννη ως αξιόλογο ραδιορασιτέχνη, αρνούμαι να το πιστέψω και προτιμώ την άποψη ότι ο Γκιώνης είναι απλώς ένας κακομαθημένος και εγωκεντρικός συνάδελφος που βρήκε ένα χώρο με μεγάλη επισκεψιμότητα για να βγάζει τα απωθημένα του. Όμως ο ιδιοκτήτης του blog θα πρέπει να το προσέξει γιατί η υπερβολική ανοχή του προς τον Γκιώνη έχει αντανάκλαση και στον ίδιο.

Ανδρέας Νικόλας Ερμής Μέλι Πέτρος είπε...

Ανώνυμε 01:47 am, νομίζω ότι έχεις άδικο για τον Περρέα (SV3AUW). Είναι καλος συνάδελφος με αξιόλογη δραστηριότητα. Δεν έχω δει να συμπεριφέρεται με απρέπεια προς τους άλλους ραδιοερασιτέχνες και η κριτική του προς την Διοίκηση της Ε.Ε.Ρ. δεν ξεφεύγει από τα όρια της ευπρέπειας.

Efstathios Maliakis, SV5DKL είπε...

Είναι από χρόνια πρακτική μου να μην απαντώ σε ανούσιες προκλήσεις.

Αλλά για τα ανώνυμα σχόλια των 19 Απριλίου 2013 - 2:46 μ.μ. και 19 Απριλίου 2013 - 3:39 μ.μ. έχω να τους πω ότι πριν σκορπίσουν τη χολή τους και εκφράσουν ψεύδη, ας ψάχνουν καλύτερα τη ραδιοερασιτεχνική ιστορία του ατόμου προς το οποίο καταφέρονται. Ούτε εγώ, αλλά πολύ περισσότερο ούτε ο αγαπητός Λάμπρος θα δεχόμασταν EVER να μας "διορίσουν" κάποιο DX-άκι. Πολύ απλά γιατί αμφότεροι (και φυσικά στην Αθήνα ο Λάμπρος, αλλά στη Ρόδο εγώ) έχουμε επαρκείς και πλήρεις εγκαταστάσεις, επιπλεόν γνωρίζοντας καλύτερα από τους περισσότερους τί χρειάζεται για να πετύχεις τη μακρυνή επαφή. Και σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις ήδη, ο Λάμπρος βγαίνει συχνότατα ως SV5/ , από το σπίτι του στην Ιαλυσό.

Δεν ψάχνω για αντιπαραθέσεις ή απαντήσεις, ούτε θα ανοίξω διάλογο μαζί σας.

Ρίξτε μόνο μια ματιά στα on-line logs όλων των μεγάλων DXpeditions στο Clublog να δείτε εγώ και ο Λάμπρος που βρισκόμαστε στα rankings της CQ Zone 20.

Και για τα υπόλοιπα για εμένα, μπες εδώ:
http://www.qrz.com/db/sv5dkl
και εδώ:
http://sv5dkl.blogspot.gr/

Και τέλος, ειδικότερα για το Clipperton, ακόμα κι εσύ θα μπορούσες να το κάνεις ...

Costas SV1XV είπε...

> Για τον σταθμό από τη Ρόδο που μπουμπούνιζε στην Αθήνα, ...κουβέντα.

Εξηγείται εύκολα, είναι γνωστή ιδιαιτερότητα της διάδοσης και λέγεται "backscatter".

73 DE SV1XV

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει μας πείσατε αμφότεροι...
Ασε ρε φιλε blogger την πλάκα.

Ανώνυμος είπε...

Πέστε μου όλοι εσείς αυτά θα τα λέγατε και στόν αέρα;Είναι σοβαρά και πού οδηγούΠάντως Γκιώνης τόχεις το κακεντρεχές.ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ναι αλλά μην ξεχνάτε ότι "μπουμπούνιζε" στο ραμπεράκι του προέδρου. Όχι όπου και όπου.
Αυτο στο μπλογκ που ονομάζεται svnea γράφτηκε, όχι στα λύμματα. Άρα είναι έγκυρο. Σε παρακαλώ Στάθη στείλε και εκεί την άποψη σου, προσπάθησε να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας, και σε τέσσερις πέντε μήνες που θα πάρει σειρά θα το δημοσιεύσουν. Αν θέλουν.

Να ξέρουμε και τι λέμε.

@Τελευταίε, από πάνω μου: Όχι δεν θα τα λέγαμε στον αέρα. Ποιος σου είπε ότι εδώ γράφουμε ότι θα λέγαμε στον αέρα; Από που προκύπτει;

Άλλο ο αέρας, άλλο εδώ.

Ανώνυμος είπε...

Καλά, αυτή η σκηνή με τον SVone Her να χειρίζει CW με πεταλούδα είναι σα να βγήκε από βιβλίο των Αδελφών Γκριμ.

Ανώνυμος είπε...

Περιπου παρομοια εμπειρια ειχα και εγω παλαιοτερα οταν δεν θυμαμαι ποτε ακριβως ρωτησα σχετικα με τον συναδελφο που υπογραφει ως Γκιωνης τι μερος του λογου ειναι αφου σιγουρα ξεφευγει λιγο απο τους χαρακτηρες που τουλαχιστον εγω κανω παρεα η γενικοτερα συναναστρεφομαι . Βριζει και εχει εναν πολυ αποτομο τροπο ενω δεν εχει καποιο ιδιαιτερο ραδιοερασιτεχνικο βιογραφικο . Πραγματα τα οποια λιγο πολυ τα ειδα και εγω διαβαζοντας το μπλογκ του μηδη . Πραγματικα δεν με ενδιαφερει και ας κανει οτι θελει με την παρεα του ομως με την ανοχη του μηδη υπαρχουν φορες που κατεβαζει η ας πουμε μεταθετει σε τελειως διαφορετικο δρομο καθε αναρτηση . Μπαινεις να διαβασεις για το ταδε θεμα και καταληγεις να διαβαζεις προσωπικες επιθεσεις στον ταδε η στον δεινα που πραγματικα ποιον ενδιαφερουν ?
Ουκ ολιγες φορες χρησιμοποιει πολυ ασχημη γλωσσα που ενοχλει . ΔΕΝ ενδιαφερει κανενα αλλο εκτος απο τον ιδιο με ποιους εχει τσακωθει και σκυλοβριζετε απο το βημα του μηδη . Επισης ΔΕΝ εχει καμμια σχεση η λογοκρισια με το να διατηρειτε το μπλογκ σε καθαρα ραδιοερασιτεχνικο ρευμα και θεματα . Εγω προσωπικα δεν πιστευω πχ ουτε οτι ο Αγιογραφος εχει μουφα επαφες με τους ιταλους αλλα ουτε οτι και οι αλλοι μουφα ημερολογιο γενικοτερα , ομως και να ειχαν ? Πραγματικα αδιαφορο ρε σεις , πεστε μας για τα κεραιικα σας , για τα μηχανηματα σας αλλα αν πλακωθειτε δεν μας ενδιαφερει , το ενα φερνει το αλλο και ολοι μα ολοι εχουν απλυτα που ομως ειναι αδιαφορα στους υπολοιπους εκτος και εαν καποιος ειναι τοσο χαζος που μπαινει να διαβασει κατινιες . Ασε που γενικα οσο συνεχιζεται αυτο τοσο ο ενας θα την εχει στημενη στον αλλο , η γνωστη προβοκατσια καραδοκει και ειναι τοσο ευκολο... Αν ομως ειχαν κουρευτει ολα αυτα ? Εγω δηλαδη τι ? Θα θεωρησω χειροτερο τον Αγιογραφο που ξεφτιλιζεται στην κουβαλα και τον τρωει το βουνο και ο σκ...καιρος (να μην ξεχναμε την ορολογια προεδρε) για να κανει το χομπυ του . Και μονο οτι πηγε εκει μου αρκει και του βγαζω το καπελο ,αξιος με α κεφαλαιο το ιδιο κανω ομως και για τους εχθρους του που ειναι μια παρεα και το γλενταν καλα και κανουνε την πλακα τους . Αξιοι και ωραιοι το ιδιο και αυτοι . Αν τωρα καποιος κανει και καμμια σκ...τοδουλεια και μαγειρεψει και καμμια επαφη αξιος και αυτος , και τι εγινε δηλαδη το ψωμι μου κοβει ? Για δοκιμαστε να πειτε σε καποιον που δεν ειναι ραδιοερασιτεχνης οτι μιλησα με εναν αγνωστο και μου ειπε οτι με ακουει και μετα μου εστειλε μια καρτ ποσταλ και του εστειλα και εγω μια και μετα τις παω σε καποιον να δει ποιος εχει τις πιο πολλες να μου το βεβαιωσει και μετα να στειλω καποια χρηματα μαζι με την βεβαιωση να παρω ενα χαρτι με ενα αυτοκολητο και αυτο δειχνει οτι ειμαι καλυτερος απο αλλους... Μην τρελλαθουμε τωρα , την πλακα μας κανουμε και ουτως η αλλος το πραγμα δεν δινει κανενα κυρος , οσο το βλεπουμε ανταγωνιστικα τοσο χειροτερευει . Αλλο εκανα την πλακα μου και ειμαι και τσιφτης με τα εργαλεια μου και ηρθα πρωτος και αλλο αυτος ο πανικος λες και ο πρωτος εχει καμμια διαφορα απο καποιον που δεν διαγωνιστηκε ποτε η δεν συμμετεχει στο dxcc .

Ανώνυμος είπε...

Ας το δουμε και αλλιως δηλαδη, εχουμε καποιους ραδιοερασιτεχνες ο ενας εχει καλη γυναικα και τον αφηνει να τρεχει contest και εχει ερθει πρωτος αρκετες φορες , ο αλλος εχει μεγαιρα γυναικα και κανει μονο DX επαφες στα 160 μετρα που εχει και 250 επιβεβαιωμενες χωρες , ο τριτος δεν κανει επαφες , πεφτει και κανας διορισμος αλλα τρεχει σε ολα τα κοινα , βοηθαει τους παντες και ειναι και μαστορας σουπερ με ιδιοκατασκευες και εχει φτιαξει απιθανα μηχανηματα . Ποιος ειναι ο καλυτερος ραδιοερασιτεχνης ? Ολοι ιδιοι λοιπον , παιχνιδι ειναι και την πλακα μας κανουμε .
Ο DKL ειναι πολυ καλος σταθμος και ειναι και σε περιοχη που αποτελει DX ο ιδιος , απλα καποιους ετσουξε και σου λεει τι κανουμε - ανωνυμη λασπη δηθεν μπουμπουνιζε η ροδος στην Αθηνα και κατι εγινε...Ναι ρε μπουμπουνιζε και λοιπον ?
Ο LK ? τι να κλεψει ρε γελαδι που λες οτι σου κατεβει στο κεφαλι , αυτον τον παρακαλαγε το μισο callbook να τους διορισει κανα DX το 90 οταν εκεινος ξεσκιζε και οι υπολοιποι ψαχναν προκα να κρεμασουν το μπουγαδοσυρμα να μιλησουν το βραδυ με τον γιδοβοσκο , αναγκη ειχε να τον διορισουν στο clipperton ... Μπορει να του ελειπε στους 2.4 Ghz γιατι καπου αλλου δεν νομιζω. Και παλι ομως αδιαφορο , δηλαδη αντε και τον διορισαν πχ τον DKL και so what , τον εχεις ακουσει προεδρε στον αερα ? Ναι οταν βαζει τα αμερικανα και τα γιαπωνεζακια στη σειρα και τους δινει και λιστα ? Σε τζουζει λιγο η Ροδος και τι να κανεις λασπη στον Ανεμιστηρα .
Αστο ρε φιλε , η εποχη σου περασε , κατσε με την κυρα σου τωρα και κανε ταμειο στις εισπραξεις της ενωσης , αν δεν ειχες τον ανθροποδιωχτη μπορει να ειμαστε και οι πενταπλασιοι και να το ξεχρεωναμε το ρημαδι το τσαρδι μας μια ωρα αρχυτερα .
Κοψε λοιπον τις αηδιες απο τα editorial του κω...ου και κοιτα να κανεις τιποτα γιατι ολο και περισσοτερο δουλευει το LoTw και ξερεις χωρις buro και εκβιασμους τον ηπιαμε ...
73s

Ανώνυμος είπε...

Tσ τσ τσ... Γελάδι??? Ο πρόεδρος???
για σε παρακαλώ!

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο χίλια μπράβο και πάλι εσένα στις 2:31ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ.

Costas SV1XV είπε...

Επισκεφθείτε το WebSDR της RSGB: http://rsgbbeta.org/myrsgb/web-sdr-receiver/.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΜΑΘΑ ΘΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΩ ΣΤΟ Ν Η Σ Ι ΜΟΥ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΩ ΚΑΙ ΤΟ HONOUR ROLL?καλά το γράφω? ΚΑΡΑΚΑΞΑ.

Ανώνυμος είπε...

Επειδη μαλλον υπαρχουν καποιες αποριες σχετικες με το DX ας δουμε τι γινοταν τι γινεται και τι θα γινεται στο μελλον απο μια αλλη πλευρα εκτος απο αυτη των Editorial της πλακας η αλλιως και Editorial του κ...ου για να μην ξεχνιομαστε .
Τα παλια λοιπον χρονια καποιo λιγοι εκλεκτοι ειχαν την τυχη να κανουν αυτο που τους αρεσε σαν χομπυ – να ειναι ραδιοερασιτεχνες ! Τι πιο ωραιο λοιπον απο το να εισαι μια σπανια ραδιοχωρα και ολοι να σε κυνηγαν στον αερα , ετσι την δεκαετια του 70 οποιος ειχε την αδειουλα εβγαινε στον αερα και δεν χρειαζοντουσαν πολλα πολλα , σε κυνηγουσαν αντι να τους κυνηγας . Ωραιο ετσι ? βεβαια υπηρχε μια μονο προυποθεση , να παραμενεις σπανιος , αν δηλαδη το ξεφτιλιζαμε και αρχιζε να βγαινει ο καθενας στον αερα ζητω που καηκαμε , κανεις δεν θα μας ηθελε πια , Ιταλια θα γινομαστε οπως ελεγαν εκεινα τα χρονια μιας και οι ιταλοι οταν εμεις τις διναμε με το σταγονομετρο εκεινοι τις εδιναν με το τσουβαλι αποτελεσμα παντου ιταλοι .
Σιγα σιγα ομως η χωρα μας αρχισε να αποκτα καποια υποτυπωδη ραδιοερασιτεχνικη παιδεια και να ψιλοξεσφιγκει η στροφιγγα των αδειων , βεβαια μην νομιζετε τιποτα τρελλο , απλα οι πεντε τον χρονο εγινα πενηντα το χρονο ομως κατι κουνιοταν – τα τρελλα χρονια του 80 οπου στο βαθος – στο πολυ βαθος υπηρχε καποιο φως στο τουνελ . Οι εξετασεις βεβαια αστα να πανε – ενα απιστευτο κ....χανειο (να γιατι μας λεει λυματα ο προεδρος) πηγαινες στο συλλογο και οι απιστευτα φιλικοι κρατουντες σε υποδεχοντουσαν με ανοιχτες αγκαλες , τι θες ? καλα κανε μια αιτηση και βρες και δυο απο το εντευκτηριο να σου υπογραψουν . Τι δεν καταλαβατε ? Εαν ερχοσουν απο την κορινθο ας πουμε να γινεις ραδιοερασιτεχνης επαιρνες το κτελ και μετα ενα ταξακι η το λεωφωρειο και πηγαινες στην ενωση , εκει δεν ηξερες κανενα , ηθελες να βρεις μια αρχη ρε παιδι μου , ε σκ...α αρχη εβρισκες .
Κατι φατσες που σε κοιταγαν με μισο ματι και αντε και σου εδιναν την αιτηση να γινεις μελος μετα για να την δεχτουν επρεπε να πας στο ντουμανι (εντευκτηριο) να βρεις δυο ηδη μελη να σου υπογραψουν . Και που να τους βρεις δηλαδη ? Εμενα θυμαμαι ο ενας που πλησιασα μου απαντησε οτι δεν σας γνωριζω και δεν μπορω να σας υπογραψω για να γινετε μελος – τοσο ζωο ηταν . Ψαρωμενο παιδακι ολο χαρα που θα μπορουσε να ελπιζει οχι οτι θα παρει την αδεια , ονειρο απατηλο , οτι βρηκε μια αρχη απλα και ξεκιναει των αγωνα του . Βρεθηκε λοιπον το γιδι να διαφυλαξει την ενωση μην γραφτει κανας αλητης . Επιτοπου μεταβολη και δρομο , μου το ειχαν πει αλλωστε – σιγα μην γινεις ραδιοερασιτεχνης , δεν ξερω πως μου την βαρεσε – τα πηρα τοτε και ξαναπαω πισω με τσαμπουκα και λεω δεν ξερω κανεναν και δεν μου υπογραφουν , καλη του ωρα τοτε βρεθηκε καποιος – αργοτερα εμαθα και ποιος ηταν , καλη του ωρα και με πηρε απο το χερι και φωναξε καποιον μου υπεγραψε και μετα νομιζω οτι εβαλε αυτος την δευτερη υπογραφη και γραφτηκα . Ετσι ξεκιναγες λοιπον και αφου αγοραζες εκεινα τα αισχρα βιβλια με τις ασυναρτησιες και κατι

Ανώνυμος είπε...

παλιοκασετες , ολα στο ποδι και ξεκιναγες . Τι νομιζατε οτι υπηρχε υλη ? Δεξαμενη ερωτησεων ? καλο ανεκδοτο . Οτι ηθελαν φιλε μου απο εξισωσεις και μαθηματικα μεχρι ηλεκτρολογια εσωτερικων εγκαταστασεων , απο κωδικα Q μεχρι τι εφαγες χτες.

Ανώνυμος είπε...

Το παιχνιδι λοιπον καλα κρατουσε , λιγες αδειες και βλεπουμε . Οσο λιγες ομως και να ηταν σιγουρα δεκαετια 70 δεν ηταν , ασε που οι καινουργιοι ειχαν και τα φραγκα και αγοραζαν η εφτιαχναν και καναν ενισχυτη . Ξαφνικα λοιπον αυτοι που ειχαν τα σκηπτρα και ηταν Dxαραδες εβλεπαν και αλλους να πλησιαζουν , αρχισαν λοιπον τι αλλο ? Τα καρφωματα , οχι θεε μου κανε να αποκτησω linear αλλα θεε μου κανε να τσιμπησουν τον αλλο που εχει linear να μην κανει Dx . Και επειδη βεβαια αν ο θεος ακουγε τα κορακια ολοι οι τραγοι θα ηταν ψοφιοι βοηθουσαν και λιγο καποιοι ωστε να τσιμπαν οποιον παρακουνιοταν . Τα ωραια εκεινα χρονια υπηρχαν καταχωρησεις στο SV νεα που ελεγαν Συναδελφε προσεχε ! ακομα και ενα παραπανω βατακι μπορει να σου στοιχισει την αδεια σου . Απιστευτο ε ? και ομως αληθινο ησουνα κοντα τους μπορει να εκανες και τιποτα , δεν ησουνα ? Το υπουργειο ηταν στην πορτα σου . Τοτε λοιπον οι Dxαραδες ανα τον κοσμο ειχαν την εξης κομπινα που αργοτερα ο σοφος πολιτικος μας την περιεγραφε και με τα λογια που εμειναν στην Ιστορια Το Νομιμο ειναι και Ηθικο ! Τι εκαναν δηλαδη ? Ειχαν τα Νετ . Υπηρχε καποιος υπερσταθμος πχ στην αμερικη και εβαζε ανακοινωση στα περιοδικα της εποχης η στα bulletin (φυλαδια που ελεγαν τι βγαινει στον αερα ανα βδομαδα) οτι καθε σαββατο πχ εχουμε DX net στα σαραντα μετρα – ταδε συχνοτητα . Την ωρα που ελεγε λοιπον ξεκιναγε το πανυγηρι , ο νετ κοντρολερ – ο υπερσταθμος απο αμερικη ανακοινωνε οτι εδω ειμαστε και ξεκιναμε , ειτε ειχε προ κανονισει ειτε εκεινη την ωρα εβγαιναν τα μακρινα DX πχ ενας φιλιπνεζος και ενας κουβανος . Ο νετ κοντρολερ λοιπον ελεγε εχουμε στην συχνοτητα ενα φιλιπινεζο και εναν απο κουβα αρχιζω να παιρνω λιστα ποιοι θελουν να μιλησουν μαζι τους . Ενας ενας λοιπον οι υπολοιποι που ειχαν μαζευτει εδιναν το callsign τους . Μολις ο νετ κοντρολερ εκρινε οτι ειχαν μαζευτει αρκετοι , μην πεσει και η διαδοση , καλουσε τον πρωτο απο την λιστα , ειπαμε ο νετ κοντρολερ ηταν υπερσταθμος δεκα ελεμεντ και δεκα κιλοβατ , καλουσε λοιπον τον πρωτο , ας πουμε τον SV1ταδε , σε ρωταγε λοιπον ο νετ κοντρολερ με ποιους θελεις να μιλησεις , ελεγες εσυ με τον κουβανεζο , οκ ελεγε ο νετ κοντρολερ καλεσε τον , ο κουβανεζος βεβαια δεν βυζαινε το δαχτυλο αφου ακουγε τον νετ κοντρολερ να λεει οκ SV1ταδε καλεσε τον κουβανεζο ηδη ειχε το callsign σου , περιμενε λοιπον να τον καλεσεις και καλα...

Ανώνυμος είπε...

Εβγαινες εσυ λοιπον που και εσυ ειχες το callsign του κουβανεζου απο το νετ κοντρολερ που το ειχε ανακοινωσει και τον καλουσες Cu ταδε ακους τον SV1ταδε , αντε λοιπον και σε ακουγε δυο μοναδες και τι εγινε – ο νετ κοντρολερ ειχε φροντισει νομιμα να ξεραινοσαστε (γνωριζεστε) απο πριν . Σου ελεγε ο κουβανεζος λοιπον οτι σε ακουει δυο μοναδες του απαντουσες και εσυ ενα πεντε εννια και βεβαια οταν δεν σε ακουγε του ελεγες you are five by five five by one two three four five . Ακομα και να μην καταλαβαινε τι ελεγες αυτονοητο ηταν το τι θα ελεγες ακομα και διακοπες και χρουτσου χρουτσου να μετραγε θα καταλαβαινε οτι του ειπες 5-5 . Σου απαντουσε ευχαριστω για το 5-5 που ειχε βρει απο μετρημα και μαντεψια πεταγοταν ο νετ κοντρολερ και ελεγε good contact και τα υπολοιπα γνωστα – δολαριο καρτα και ακομα μια ειχε γινει . Τι ? Ψιλοκομπινα ? Ελα τωρα ...
Ετσι περναγαν τα χρονια και φτανουμε αρχες 2000 που εχει μπει πια ενας δρομος στο ραδιοερασιτεχνισμο τα πραγματα γινονται ευκολα αδειες δινονται , κοσμος στον αερα , Αμαν τι εγινε ρε παιδια ? Δηλαδη ο καθε ενας ειναι το ιδιο με μενα που τοσα χρονια ημουνα Dxαρας ! δεν γινεται ! κλεβουν – διοριζονται , αισχος . Σωπα ρε που ανακαλυψες τωρα τον τροχο, παντα ρε διοριζοντουσαν και οσο κομπινα ειναι ο διορισμος τοσο κομπινα ειναι και ολοι οι αλλοι τροποι που υπαρχουν , δεν χρειαζεται ρε διορισμος πια , δεν εχεις καταλαβει οτι το προβλημα ειναι να μην τον ακους , αμα τον ακους ? ποιος σε πιανει , ακομα και με καμμια σαβουρα λινεαρ της οκας το κιλοβατακι το εχεις και θα τον κανεις . Διορισμους κανουν κατι γεροι της σειρας σου που το μονο ποντικι που ξερουν ειναι αυτο που τρωει το κασσερι . Τι πιο απλο , βλεπεις στο cluster το DX , βλεπεις και το split αν εχει σπλιτ . Γυρνας σε ενα δεκτη απο το διαδυκτιο πχ WEBSDR και τον ακους καμπανα, μαλιστα αμα εισαι μαγκας μιξαρεις στα ακουστικα σου οτι ακους εσυ και οτι ακουει το web receiver και τον εχεις καμπανα ! , βαζεις την φουφου και που θα παει με ενα η εναμιση κιλοβατακι τον εχεις, ασε που με το lotw μεχρι το βραδυ ειναι και τσαμπα κονφιρμαρισμενος .
Τι τον θες τον διορισμο ? Αν δεν εχεις κεραια και φουφου δεν πειραζει , εχει ο φιλος σου , απλα χρειαζεσαι ενα kenwooντακι εσυ και ενα ο κολλητος και ακους μεσω web ενω τηλεχειριζεις το εργαλειο του φιλου σου , και νομιμο και ηθικο και σουπερ ραδιοερασιτεχνικο , αφου ο τηλεχειρισμος ειναι μια δυσκολη ραδιοερασιτεχνικη δραστηριοτητα που θελει και τις γνωσεις οπως και να το κανουμε.
Αμα τωρα εισαι πιο μαγκας στηνεις τα εργαλεια στο εξοχικο , τα τηλεχειριζεις απο την αθηνα και εισαι διπλα μαγκας , και σουπερ ραδιοερασιτεχνης εισαι , και μεσα στην τεχνολογια εισαι και το Dxακι το εχεις . Τι μου λες λοιπον τωρα για κανα τελειωμενο που του βαραγε αλλος , ασε μας απο κει τωρα . Αυτος θα ηταν κανενας που ακομα τυπωνει χαρτονακια με την φατσα του στην επιδαυρο το καλοκαιρι και τα στελνει ανα την υφηλιο να θαυμασουν το παρουσιαστικο του μαυρισμενος και με σανδαλι τελευταια μοδα παραλια ...

Ανώνυμος είπε...

Παρτο χαμπαρι και εσυ και μερικοι αλλοι το θεμα DX ψοφησε , ο καθενας κανει οτι θελει και νομιμα και ευκολα – αλλου διακρινονται οι ραδιοερασιτεχνες πλεον , οχι στο ποσα χαρτονια εχουν στην συλλογη τους . Τωρα σε μια βδομαδα με λιγη τυχη εχεις DXCC στον τοιχο να καμαρωνει η κυρα για τα φραγκα που ξοδεψες.
Και να σου πω κιολας για να σε προλαβω , μην αρχισεις να ξινιζεις για τα τεχνολογικα κολπα και τους τηλεχειρισμους γιατι κανεις δεν πιστευει βλακειες για ραμπερακια , αυτα πεστα αλλου , σας εσωσε η τεχνολογια και το ιντερνετ , αλοιμονο στους χαφτες και τα ψαρια που σας πιστευουν . Εδω το πιο απλο μια επαφη με τον ISS και τα κανατε σκ.....α . Και κατι τελευταιο , ετσι σαν κουιζ ας πουμε ... DX σταθμος βγαινει στον αερα και τον ακους μονο CW που τυχαινει να μην εχεις ιδεα γενικα μιλαω δεν απευθυνομαι σε καποιον μην παρεξηγηθω,τον ειδες στο cluster ρε παιδι μου. Εσυ ξερεις μονο το callsign σου , πλακωνεσαι στο λινεαρ και του στελνεις μονο το callsign σου μεσω υπολογιστη, σου απανταει το callsign σου , ειπαμε ειναι το μονο που ξερεις και του στελνεις ενα 599 απο το computer και τον εκανες , η χειροτερα , σου λεει καποιος απο τα 2μετρα σε πηρε ρε ριχτου και βουρ εσυ απο computer του στελνεις 599 και τον κανεις . Μετραει η ειναι κομπινα αφου δεν ξερεις cw. Μετραει ε ? μα το ειπαμε το νομιμο ειναι και ηθικο .
Και εις αλλα με υγεια
73s


Ανδρέας Νικόλαος Ερμής Μέλι Πέτρος είπε...

Ο συναδελφος που ξύπνησε στις 06:30 και έγραψε το κατεβατό γράφει αλήθειες αλλά τις ανακατεύει με ψέματα, με ένα στόχο: να δικαιολογήσει την καθημερινή ελληνική συμπεριφορά του "διορισμού". θυμάμαι πριν 10 χρόνια, ίσως και λίγο παραπάνω, στο 145300 έβγαινε μια παρέα που αυτοπροσδιοριζονταν ως DXers. Ηταν μερικοί δυνατοί όπως ο LK, ο RK αλλά και μερικές παλιόφατσες όπως ο ATV kai o AER. Ειδικά ο τελευταίος ήταν μέγας καραγζιόζης και τον έλεγαν "προφέσορα" γιατί έπαιρνε ύφος 40 καρδιναλίων και νουθετούσε τους πάντες. Επίσης περιστασιακά ήταν και κάτι πονηρούληδες νεούδια με μεγάλους σταθμούς όμως, όπως ο FJA, της προσκολήσεως. Οι πιο πολλοί είχαν και μεγάλα κολλητηλίκια με κάποιον Θεόφιλο ELU στο Μοναστηράκι, που έφτιαχε (φτιάχνει ακόμα;) ενισχυτές για κάθε λυπημένο αδειχούχο και μη αλλά δε έβγαινε συχνά στα 2 m.

Η συζήτηση στο 145300 ήταν σκέτη κομωδία, γιατί έλεγαν με τις ώρες τα στραβά των άλλων και διέκοπταν την πολυλογία όταν υπήρχε κάποιο pile-up, οπότε ήταν stand-by. Μόλις όμως τελείωνε το pile-up, έβγαιναν ο RK κλπ και άρχιζαν τη μετάδοση των διορισμών: SV1AAA 21:42 14, SV1AAB 21:45 14, SV1AAC 22:03, 14 κλπ κλπ. Ήταν απολαυστικό και ταυτόχρονα εξοργιστικό να ακούς αυτές τις συζητήσεις από τους αυτόκλητους θεματοφύλακες του DX. Μάλιστα σε πολλές κατά πρόσωπο συναντήσεις (eyball QSL που λένε οι αμερικάνοι) ο διορισμός έφτανε σε ραβασάκι, επειδή ο άλλος ήταν περιφερειακός του συστήματος και δεν έβγαινε στο 145300.

Ανώνυμος είπε...

Ακου φιλε μου , πρωτον εγω δεν αναφερθηκα και δεν επιτεθηκα σε κανενα με το διακριτικο του , ουτε δικαιολογο ουτε και με ενδιαφερει να δικαιολογησω τη συμπεριφορα κανενος και πολυ περισσοτερο τη συνηθεια του διορισμου . Αυτο που θα ηθελα ομως να μου πεις ειναι που ακριβως ειναι το ψεμμα σε οτι γραφω . Ποιο ειναι το ψεμμα ? Ξαναδιαβασα ολο το κειμενο και δεν βρηκα κατι που να μπορει να αμφισβητησεις οποτε σε παρακαλω βοηθησε να αποκαλυφθει το ψεμμα , αν θες βεβαια.
Επισης επειδη εσυ μαλλον ξυπνας αργα πες μου τι ωρα θες να ξυπναω και να γραφω και θα το κανω για να μην σου χαλαω το πρωινο πριν πιεις καφε .
Υποψην , την επιθεση σε συναδελφους που το ξερεις οτι δεν προκειτε να ασχοληθουν με την παρουσα συζητηση κοφτη , και δεν βοηθα σε κατι και αστηρικτο το οτι γραφεις ειναι . Παρεες υπηρχαν πολλες , εσυ γιατι εξοργιζοσουν ? Καντα μονος σου και να εισαι και περηφανος , οχι οτι τους δικαιολογο αλλα τι σε κοφτει ρε φιλε πως επαιζαν αυτοι το παιχνιδι ?
Εδω ολοκληρο πρωταθλημα ειναι στημενο που παιζονται δεκαδες εκατομμυρια γυρω του , θα με νοιαξει αν δεκα ταλαιπωροι μιλησαν με το μπουζουκισταν και πηραν το χαρτονακι ? Ε και ?
Περιμενω λοιπον που ηταν τα ψεματα ...

Costas SV1XV είπε...

Επισκέφθηκα και το "εγκεκριμένο" blog του SV8YM. Δεν έχω αντίρρηση, καλό και προσεγμένο είναι, και αυτά που γράφει ενδιαφέροντα απο τεχνική άποψη στους λίγους και εκλεκτούς που έχουν τη δυνατότητα να επεμβαίνουν σε σύγχρονους πομποδέκτες. Αλλά δεν έχει τίποτα από την ζωντάνια, την επικαιρότητα και τον καυστικό σχολιασμό του 2μήδη... Γιάννη, μη μασάς!



Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφε πρωινέ είσαι γνώστης σοβαρός και μπράβο σου.Συμφωνώ απόλυτα.Εδώ από οτι κατάλαβα στό φόρουμ έχουν την εξυπνάδα ανάποδα.ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφε πρωινέ επίσης αν πείς και το ποιός είσαι σίγουρα θα σου κραμάσουν κουδούνια που λένε στο χωριό μου.Γιαυτό ο πρόεδρας έχει δίκιο.Και δεν πρέπει να αναφέρεται στον Δαναό.Κατά την γνώμη μου σε κάποιο μπλόγκ με όνομα ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ.Ρίξε μια ματιά δεν είναι κακό και μένα χτές μου το έστειλαν. ΕΦΙΑΛΤΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

αυτά τα περί νετ κοντρόλερ, λίνεαρ, βοηθήματα επιτρεπτά ή μη, κλπ. δεν αμφισβητώ ότι συνέβαιναν. Το κείμενο του πρωινού είναι γραμμένο σαν να ήταν η πάγια τακτική για όλους. Κάτι που δεν είναι αλήθεια, υπάρχουν ακόμη και σήμερα ραδιοερασιτέχνες δραστήριοι που δεν έχουν συμπληρώσει πχ 150-200 χώρες. Μπορεί να γνωρίζετε πολλά πράγματα για την παλαιότερη περίοδο ή τη σημερινή αλλά αυτό δεν αφορά την σιωπηλή πλειοψηφία που ασχολείται με το χόμπι (πχ έχω άδεια δεκαετίας αλλά όχι 200 χώρες).
Όσο για το dxcc εμένα με ενδιαφέρει αλλά δεν είναι υποχρεωτικό να ενδιαφέρει όλους.

Ανώνυμος είπε...

1:41 συνέχεια. Άλλο ένα θέμα κατά τη γνώμη μου είναι, πως όσοι κρίνουν σωματεία θα πρέπει να είναι και μέλη τους. Με τον τρόπο αυτό και με τις ιδέες τους μπορούν να προσφέρουν στο χόμπι. Σε αντίθετη περίπτωση οι απλές τοποθετήσεις μάλλον δεν οδηγούν τα σωματεία να ασχοληθούν με αυτές. Κάτι παρόμοιες παρελθοντολογικές απόψεις γράφονται και στο μπλογκ του (επανακάψαντα) Φαραώ. Ποιος της διαβάζει όμως; Εσείς;

Costas SV1XV είπε...

Ποιό είναι συνάδελφε το blog του Φαραώ? Μήπως εννοείς το blog του SV1DB?

73 DE SV1XV

Ανώνυμος είπε...

Και μέσα σ' όλα πετάγεται κι ο Περρέας M0LPT να επιτεθεί στον πρόεδρο της ΕΕΡ όλο στόμφο και τουπέ και από δω κι από το δικό του μπλογκοβόθρο, χωρίς ο ίδιος να είναι μέλος της, χωρίς καν να έχει περάσει ποτέ απ' έξω.
Λες και ζητήσαμε την άποψη του για το τι θα κάνουμε εμείς στην Εθνική μας Ένωση.
Άμα θέλει να σχολιάσει κάτι, ας σχολιάσει τα κακώς κείμενα του συλλόγου που είναι γραμμένος, του SARC.
Κουμάντο στην πατρίδα του ο καθένας.
Κι εδώ είναι Ελλάδα κι όχι Αγγλετέρα.

The road less pedaled είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Σωστά μάντεψες για τον Φαραώ, αυτός είναι.

2Μδης είπε...

Συνήθως το θέμα της ανάρτησης εξαντλείται από τον κάτοχο του ιστολογίου στην δημοσίευση, και μετά αρχίζει ο σχολιασμός του. Επειδή προέκυψαν θέματα θα σχολιάσω προσπαθώντας να απαντήσω...

Σε ένα ιστολόγιο λοιπόν που μπορεί να γράψει ο καθένας, το κάθε σχόλιο αντικατοπτρίζει τον σχολιαστή. Όχι το ιστολόγιο. Αν κάποιος γράφει άσχημα ή άσχετα σκιαγραφεί τον εαυτό του. Δεν μιλάω βέβαια ούτε για εξαιρέσεις ουτε για υπερβολές, εκεί πέφτει λεπίδι...

Κατονομάστηκαν δυο συνάδελφοι ότι ρίχνουν το επίπεδο κλπ Ίσως γίνονται υπερβολές με ανούσιες παραπομπές στο youtube που κανέναν δεν ενδιαφέρουν. Εγώ ποτέ δεν πάω να δω τέτοια λινκ. Το έχω πει και ειδικά και γενικά ότι κάποιος που έρχεται στα ντέρτια με ένα τραγούδι ή διασκεδάζει με μιά ατάκα του Ψάλτη, ας φωνάξει την οικογένεια ή τους φίλους του να τους το δείξει. Εδώ και να μπει λινκ δεν πρόκειται να προκαλέσει το ενδιαφέρον απλά θα τον πιάσει λόξυγγας... Έλεγχος δεν μπορεί να γίνει και οι περισσότεροι νομίζω το καταλαβαίνουν... Ο καθένας λοιπόν ας σεβαστεί τους υπόλοιπους που διαβάζουν και ας περιοριστεί στο θέμα... Να γράψω όμως και αυτό που δεν έγραψε κανείς για τον Γκιώνη, ότι στον αέρα είναι τυπικότατος, άψογος, και τρέχει όσο μπορεί στους τομείς που μπορεί να βοηθήσει πχ στις ΟΕΑ. Το να το "τραβήξει" λίγο στο ιστολόγιο μου επομένως, δεν τον κάνει κακό συνάδελφο.

Για τον SV3AUW που κάποιος του προτείνει να ασχοληθεί στην Αγγλία κλπ και ότι δεν έχει περάσει από την ΕΕΡ (αυτό μαλλον γράφτηκε για ξεκάρφωμα) τον έχω δει εγω και πολλοί άλλοι συνάδελφοι στα γραφεία της ΕΕΡ, τις ελάχιστες φορές που έρχεται στην Ελλάδα. Επίσης το αν είναι ή δεν είναι μέλος είναι άσχετο υπό ορισμένες προϋποθέσεις: Αν έλεγε γνώμη για το λογότυπο της ΕΕΡ ή το πως θα βάψουμε τα γραφεία, βεβαίως δεν δικαιούται. Αν όμως πει ότι είναι άσχετοι όσοι δεν κατάφεραν να επικοινωνήσουν με τον ISS πάνω απ΄τα κεφάλια τους βεβαίως και μπορεί... Και ο άγγλος και ο κινέζος και ο πακιστανός!

Γράφτηκαν και κάτι σχολια του τυπου "να πάτε στο ΣΕΡ, στο πανελλαδικό" κλπ. Απαντώ. Δεν έχω να πάω πουθενά, όποιος μιλάει για ταξίδια ας ετοιμάσει και βαλίτσες!

Στα "μεγάλα" σχόλια πιο πάνω γράφονται καταστάσεις υπαρκτές -και για εμένα ζήτησαν δύο υπογραφές το '90- και γενικά ο συνάδελφος περιγράφει την πραγματικότητα. Δυστυχώς αυτή ήταν η κατάσταση. Διαφωνώ όμως στο ότι δεν πρέπει να δίνουμε και σημασία σε θεματα όπως αυτά των "διορισμών" ή ότι άλλου "στραβού" συμβαίνει στο χώρο μας. Παιχνίδι είναι, ναι, χόμπι είναι, ναι, την πλάκα μας κάνουμε, βεβαίως, ΑΛΛΑ όλα τα παιχνίδια όλα τα χόμπι έχουν κανόνες. Εχουν και σκοπό: Την αυτοεκπαίδευση. Αν λοιπόν δεχόμαστε ότι το κάνουμε για αυτοεκπαίδευση, δεχόμαστε και τους κανόνες και τους τηρούμε. Αν το θεωρούμε απλά παιχνίδι, κάνουμε σαν μικρά παιδιά...

Αυτά τα ολίγα. Τις τελευταίες μέρες έχω συζητήσει με πολλούς συναδέλφους και χαίρομαι που υπάρχει προβληματισμός. Ακυρώνονται έτσι χαρακτηρισμοί κάποιων ελαχίστων και "εχόντων έννομο συμφέρον" που λένε ότι είμαι του ΣΕΡ, ότι φωνάζω χωρίς λόγο, δεν έγινε και τίποτα κλπ

Καλή συνέχεια...

takis perreas είπε...

Αυτοεκπαίδευση!
Η λέξη κλειδί -the key word- που λένε και στην Αγγλία.
Αυτό είναι το χόμπυ και αυτή είναι μία από τις αρχές οι οποίες το διέπουν.
Χωρίς κακία ειλικρινά, όποιος διαφωνεί με τις αρχές αυτές, καταθέτει την Άδεια του και εκπέμπει στα CB ή στα PMR όπου δεν ισχύουν οι Αρχές και τα πράγματα είναι πιό... "φιλελεύθερα"!


Ανώνυμος είπε...

Εγώ που είμαι κατίνα πήγα στο. oeisaggeleasblogspot.com και στο η αλητεία έχει call sing.Κατάλαβα για τον Γκιώνη.Κράτα του τα χαληνάρια όσο μπορείς. ΚΑΡΑΚΑΞΑ

Ανώνυμος είπε...

Καλά θα ήταν να έμενες εκεί ΚΑΡΑΚΑΞΑ.

Ανώνυμος είπε...

Και για να μην ξεχνιόμαστε:

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Ανώνυμος είπε...

Γριές κοτσομπόλες ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ για την ημέρα. Μήδη δεν φαντάζομαι να το αφαιρέσεις ???

Ανώνυμος είπε...

ΖΞΤΩ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ! Ρε τι έμαθα και σήμερα θα τα εκδώσω σε βιβλίο.ΚΑΡΑΚΑΞΑ.Α και εσύ 8:31 υποδείξεις σπίτι σου.Για αυτό δεν έγεινε η παρεξήγηση εδώ μέσα;Εχεις μήπως την μύγα;Εγώ εδώ το είδα και πήγα στου εισαγγελέα. ΚΑΡΑΚΑΞΑ.

Ανώνυμος είπε...

Και όπως εγγραφείτε σας παρακαλώ στο Hellenic PSK Club. ΚΑΡΑΚΑΞΑ

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΙ ΕΣ ΚΕΙ;ΣΤΟΥΣ 6,5 ΕΙΠΑΜΕ.ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΠΕ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΡΙΚΟΡΦΟ. ΚΑΡΑΚΑΞΑ ΟΡΙΤΖΙΝΑΛ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΙ ΕΣ ΚΕΙ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΑΡΑ ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΚΛΑΜΠΑΡΑ. ΤΟΝ ΚΛΑΜΠΑΡΧΑ. ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΑΝ ΚΑΡΑΚΑΞΑ. ΚΑΡΑΚΑΞΑ ΟΡΙΤΖΙΝΑΛ.

Ανώνυμος είπε...

Καλά λοιπόν να το χαιρόσαστε το μαγαζί σας χαβαλέ έκανα.Πραγματικά πέρασα μια εβδομάδα περίφημα με τα γεγονότα δεν έ χ ω ειλικρινά σχέση με κανέναν σας απλά σας διάβαζα και τι να κνουμε πήρα και εδώ μικρόφωνο.ΚΑΡΑΚΑΞΑ

Γκιώνης είπε...

Ειναι γεγονός ότι υπάρχει μια ιδιαίτερη αγάπη προς το ατομό μου και τις απόψεις μου. Με χαρά θα δεχθώ και τις επώνυμες απόψεις σας. Οσο παραμένετε ανώνυμοι θα συνεχίσω να σας καθιβρίζω με όποιο τροπο και από όπου μπορώ. Εισαστε υπάνθρωποι, μίζερα παράσιτα της ελληνικής κοινωνίας που ανώνυμα χωρίς προσωπικότητα και μεσα απο ενα χόμπι προσπαθείτε να ομορφένετε την ασχημη πραγματικότητα που βιώνετε. Ειστε αξιοθρύνητοι. Δε με ενδιαφέρουν τα ραδιοερασιτεχνικά σας επιτεύγματα και δε θέλω να κάνω διαλογο μαζι σας σε ραδιοερασιτεχνικά θέματα. Ειστε κατώτεροι των περιστάσεων.
Αντου ταλέρ, σακβουαγιάζ.


Γκιώνης

Γκιώνης είπε...

"ξεφευγει λιγο απο τους χαρακτηρες που τουλαχιστον εγω κανω παρεα η γενικοτερα συναναστρεφομαι"

Ναι ειναι γεγονός δεν ειμαι γκέϊ.

Γκιώνης

Ανδρέας Νικόλαος Ερμής Μέλι Πέτρος είπε...

Μπράβο σου κ. Διμετρίδη - κάλυψες απόλυτα το Γκιώνη, που σημαίνει ότι συμφωνείς απόλυτα με τη βρωμερή συμπεριφορά του. Δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιός είσαι.

Ανώνυμος είπε...

Ρε συ Γκιώνη αφού εσύ πρώτος είσαι με ψεύτικο όνομα εδώ.Είσαι και πολύ νέος και εδώ και ηλικία.Τώρα μεταξύ μας είσαι επιεικώς ψιλοχυδαίος.Αν πεί κάποιος όνομα έχετε τον τρόπο να τον στολίσετε επειδή θα γράψει την άποψή του.Ασε μωρέ είμαστε και καλά πιο ξύπνιοι εμείς.Οπως τον άλλον τον πρωινο π.χ.Αυτά και νάσαι καλά.

Ανώνυμος είπε...

Το svnea θα έπρεπε να έχει κλείσει προ πολλού. Είναι γεμάτο μεταφράσεις που μπορει πλέον να βρει κανείς στο ιντερνετ χιλιάδες. Αυτά που παρουσιάζει ως ειδήσεις είναι ήδη γνωστά από μήνες.
Το μόνο που εξυπηρετεί είναι να εκφράζεται η παλαιολιθική άποψη του ΔΣ και πάλι δεν γίνεται πιστευτή.
Με την ευκαιρία αυτή λοιπόν ας το διακόψουμε, να χαρεί και ο Πρόεδρος που το κατάφερε με τις ενέργειες του.
Να ένα καλό θέμα.. Θα εξοικονομήσουμε και χρήματα απαραίτητα για τη στέγη.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ότι στοιχίζει 16 χιλιάρικα το χρόνο σύμφωνα με τον 2μηδη τότε τα πράγματα είναι απλά.
16.000Χ10χρόνια είναι 160 χιλιάρικα! Σε δέκα χρονάκια θα έχουμε ξεχρεώσει τη στέγη αντι για 20 και βάλε.
ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΣΑΣΤΕ???? που έλεγε και ο "σωτήριος"

Ανδρέας Νικόλαος Ερμής Μέλι Πέτρος είπε...

Γιατί να μην ισχύει για τα 16000 ευρώ; Ο Διμετρήδης έχει πάρει το νούμερο από τον ισολογισμό και προυπολογισμο που μοιραζει ο Πρόεδρος στη Γ.Συνέλευση.

Ανώνυμος είπε...

To γελάδι;

sv1gap είπε...

Επειδή δε γνωρίζω το θέμα, μπορεί να πληροφορήσει κάποιος:
1. Πόσο ήταν το ενοίκιο για τα 2 γραφεία στην Αχιλλέως;
2. Πόσο αγοράστηκε το ακίνητο στο Περιστέρι;

Ανώνυμος είπε...

Γύρω στα 120.000 στοίχησαν. Βέβαια αυτό κυκλοφόρησε σε ένα χαρτί στα μέλη που ήταν στην συνέλευση, δηλαδή σε 40 άτομα.
Στο svnea δεν δημοσιεύονται αυτά γιατί θα τα δουν (και θα τα κρίνουν) περισσότεροι. Δεν έχει και χώρο. Δυο μεταφράσεις ένα editorial για τα σκατά και τέλος.

Μη συζητάτε. Μη γράφετε. Μη μιλάτε. Έτσι ήταν η ΕΕΡ και έτσι θα είναι. Τέλος

Ανώνυμος είπε...

Όσοι είστε ήδη μέλη γνωρίζετε για τους απολογισμούς ή μπορείτε να μάθετε. Όλοι οι άλλοι δεν σας αφορά (το διευκρίνησε παραπάνω ο κάτοχος του ιστολογίου και μιας και αυτό δεν είναι καθαρά ραδιοερασιτεχνική δραστηριότητα εμπίπτει στις εξηγήσεις του).

SV1 KAI EGO O BLAKAS PLHRONO είπε...

Τότε με συχωρείτε αλλά καλά κάνει και τους τα ψέλνει. Τουλάχιστον τα μπλογκ τζάμπα είναι μπαίνουμε διαβάζουμε και δεν πληρώνουμε τίποτα. Μας αρέσει ξαναδιαβάζουμε, δεν μας αρέσει δεν ξαναπατάμε. Το svneα δεν το διαβάζω ποτέ, το ξεφυλλίζω απλά. Έχω μερικά που είναι ακόμα σφραγισμένα. Για τις υποδείξεις του προέδρου εδώ το διάβασα. Θα έλεγα να το ξεχάσουμε το θέμα αν ήταν μόνο αυτό αλλά 16 χιλιάδες ευρώ;; Είναι πολλά τα λεφτά!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Την 21η Απριλίου έγινε η υπόδειξη τι να διαβάζουμε; Ή νωρίτερα; Μπορεί να είχε συμβολικό χαρακτήρα.

Ανώνυμος είπε...

Την 21η Απριλίου έγινε η υπόδειξη τι να διαβάζουμε; Ή νωρίτερα; Μπορεί να είχε συμβολικό χαρακτήρα.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Γκιώνης είπε...

Καλη εβδομάδα είπαμε? Δεν Είπαμε.

Γκιώνης

takis perreas είπε...

Δεκάδες σχόλια, αλλά επί του προκειμένου κανένα.
Τελικά, η επαφή με τον ISS έγινε ή δεν έγινε;
Ο Γιάννης κι εγώ και αρκετοί άλλοι συνάδελφοι θεωρούμε ότι ποτέ δεν έγινε.
Ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Ρ. έχει δίκαιο στους ισχυρισμούς του, εις το editorial, περί του αντιθέτου ή λασπολογεί σε μιά προσπάθεια διαστρευλώσεως της πραγματικότητος και αμαυρώνει το κύρος της Ε.Ε.Ρ. διασυρόμενος ο ίδιος;

Ανώνυμος είπε...

ΛΑΣΠΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΡΚΑΔΑΚΗ, ΛΑΣΠΗ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΝΙΚΙΩΤΗ, ΛΑΣΠΗ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΥΚΟΥΜΑ, ΛΑΣΠΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΠΕΑ. ΤΟ ΑΜΑΤΕΡ ΡΑΔΙΟ ΕΓΙΝΕ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΧΙΡΟΣΤΑΣΙΟ.

ΚΑΙ ΣΥ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΑΝ ΕΓΙΝΕ Η ΕΠΑΦΗ; ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ, ΟΛΑ ΜΑΙΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΡΕ.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΕΣ ΜΕΝ!

Ανώνυμος είπε...

Μια διευκρινηση , καπου παραπανω αναφερω τον χαρακτηρισμο Γελαδι , τα πηρα λιγο στο κρανιο επειδη καποιος χρησιμοποιει που προστυχο τροπο να μειωσει δυο πολυ καλους DXερ κατα γενικη ομολογια , χρησιμοποιει τα λεγομενα του Editorial και με ερευνα λεει στο κλαστερ ανακαλυπτει τους δυο προαναφερθεντες συναδελφους. Ο χαρακτηρισμος Γελαδι πηγαινε στον ερευνητη του κλαστερ , τον IW ξερω που θα τον βρω και θα του πω στην φατσα οτι εχω να του πω , δεν θα τον χαρακτηριζα με κανενα κοσμιτικο επιθετο εαν δεν μπορουσα τετ α τετ να εχω την απαντηση του , παγια τακτικη , επειδη ομως αυτο δεν φαινεται καθαρα στο κειμενο μου το διευκρινιζω , διαφωνο ΠΑΓΙΑ - ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕΤΑ δεν βριζω ομως καποιον που δεν μπορει να μου απαντησει.
Για τον αλλο λοιπον συγνωμη για το γελαδι αλλα ασε και εσυ τις μ...ες με το κλαστερ και οτι εκανες εσυ την ανακαλυψη του αιωνα .
73σ

2Μδης είπε...

Καλά έκανες και έβαλες την διευκρίνηση, και εγω έτσι είχα καταλάβει...

Γκιώνης είπε...

Ευχαριστούμε για τη συμπαράσταση τον εκλεκτό SV1CDY αξιόλογο συνάδελφο γνωστό άπρακτο-ακούνητο ραδιοερασιτέχνη του FACEBOOK που με το αρθρο του στο γνωστό του μπλογκ στηρίζει τα Ελληνικά μπλογκς. Απλά Γιώργο μου ο πρόεδρος μπορεί να εννοεί και το δικό σου μπλογκ. Μια ζωή άχρηστος και αδιόρθωτος. Αλλα ετσι ειναι. Οποιος παεί απο χέσιμο μια ζωή χεσμένος μένει.

Γκιώνης.

Ανώνυμος είπε...

Tίποτα. Για να γίνουν 100!

Ανώνυμος είπε...

Βρε CDY ...Καλά το πηγές το γράμμα στην αρχή. Μετά από καιρό πηγές να κανείς κάτι σωστό... Αλλά τελικά οι κακές συνήθειες δεν κόβονται... Τέτοιο γλείψιμο και φίλημα κατουρημένης πόδια δεν έχω ξανάδει.

Γιωργάκη μέσα στα "βοθρολύμματα" είναι και το δικό σου blog καθώς και τα blog της παρέας σου. Δεν έχεις καν τα κάκαλα να υποστηρίξεις αυτά που γράφεις.

Ανώνυμος είπε...

Ρε σύ Γκιώνη πώς πάν τα γράδα ρε;

2Μδης είπε...

Καλή εβδομάδα,

με πληροφόρησαν πως ο γκσου ή ο cdy (ή και δυο μαζί...) εκδήλωσαν την επιθυμία "...να παει το θέμα στο ΔΣ και θα δούμε πόσα απίδια βάζει ο σάκκος..." κλπ

ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΝ η μέθοδος είναι απλή: Συντάσσουν το αίτημα τους και το στέλνουν στο ΔΣ με την υπογραφούλα τους.

Τόσο απλό.

Ανώνυμος είπε...

Έχουν γραφθεί σε διάφορα σημεία ήδη πάρα πολλά για το θέμα και μάλιστα κάποιες φορές τα γραπτά ξεπέρασαν τα όρια του πολιτισμένου ανθρώπου. Καλό είναι να κλείσει πλέον.
Δεν βλέπω καμία χρησιμότητα και σε αυτή τη νέα πρόταση που λένε.

takis perreas είπε...

count me in που λένε!
Μέσα κι εγώ! Έτσι για να γελάσει το Πανελλήνιο και το πανελλαδικό μαζί!

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟ ΘΕΜΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ Δ.Σ.;

ΤΑ ΠΕΡΙ ISS & ΜΠΛΟΓΚ; ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΙΔΡΩΝΕΙ ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΟΥΣ.

ΟΙ ΚΑΒΓΑΔΕΣ BJY+ΓΚΙΩΝΗ ENANTION ΠΑΡΕΟΥΛΑΣ CDY, GSU ΚΛΠ; ΚΥΡΙΕ ΚΥΡΙΕ Ο ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΜΕ ΕΙΠΕ %$#*!$...

Γκιώνης είπε...

Ωραίο αυτό. Σε ΔΣ θα πάνε όλοι με διακριτικά και ο Γκιώνης. Μαλλον διπλα στο Πρόεδρο θα κάθομαι.

Γκιώνης

Ανώνυμος είπε...

Ποιόν τον καινούργιο εννοείς σίγουρα τον 2μήδη!Ετσι βέβαια.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή, αν ερμηνεύω σωστα τα υπονοούμενα, ο SV1BJY προωθείται για υποψήφιος πρόεδρος της ΕΕΡ? Για φαντάσου! Θα έχουμε μονομαχία για τη θέση του Προέδρου μετά από αρκετά χρόνια.

Καλό Πάσχα & 73
DE SV1XV

Ανώνυμος είπε...

Μήν το λέμε για πλάκα ας κατέβει και ένα άλλο ψηφοδέλτιο ρε παιδιά.Γιατί τόσα χρόνια αν κάποιος τους έμπενε εμπόδιο τον διέγραφαν.Αυτός με την σειρά του έφτιαχνε σύλλογο.Γνωστά αυτά.Για οργανωθετε και να μετρήσουμε πόσοι έχουμε δικαίωμα ψήφου καινα γίνει η κίνηση από μέσα και οχι άλλος σύλλογος.

Εκλογικό Μαγειρείο είπε...

"Γιατί τόσα χρόνια αν κάποιος τους έμπενε εμπόδιο τον διέγραφαν.Αυτός με την σειρά του έφτιαχνε σύλλογο. Γνωστά αυτά."

Δεν μας τα λες πιο αναλυτικά, γιατί εγώ τα ξέρω διαφορετικά. Τα τελευταία 30 χρόνια, δηλαδή από εποχής SV1AN, εμπόδιο μπήκαν τρεις: οι SV1GL, SV1DW, SV1AWL.

Ο διορισμένος από το πρωτοδικείο SV1GL που εκπαραθύρωσε τον SV1AN δεν τόλμησε να ξαναβάλει υποψηφιότητα, εγκατέλειψε τα ραδιοερασιτεχνικά και πήγε για ψάρεμα. Από ότι ξέρω δεν διαγράφτηκε τότε.

Ο εκλεγμένος αντικαταστάτης του SV1DW εκδιώχθηκε κακήν-κακώς, εγκατέλειψε τα ραδιοερασιτεχνικά και έκανε ότι ήξερε να κάνει καλύτερα. Από ότι ξέρω επίσης δεν διαγράφτηκε.

Ο SV1AWL είχε από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 ιδρύσει το ΣΡΕ αλλά παρέμενε και στην ΕΕΡ. Κατέβηκε μια φορά για πρόεδρος γύρω στο 2002 και απέτυχε παταγωδώς. Διαγράφτηκε αργότερα με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης.

Πιθανώς οι SV1GL και SV1DW να διαγράφτηκαν χρόνια μετά, αν σταμάτησαν να πληρώνουν συνδρομές, αλλά αυτό είναι άσχετο.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο να μια καλή ιδέα. Μετρηθείτε όσοι γράφετε κατά της ΕΕΡ και πείτε πόσοι έχετε δικαίωμα ψήφου. Θα έχει ενδιαφέρον το νούμερο.

2Μδης είπε...

Φράσεις από το τελευταίο σχόλιο:

"SV1GL που εκπαραθύρωσε τον SV1AN"

"εκδιώχθηκε κακήν-κακώς,"

"Διαγράφτηκε αργότερα με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης"

Αυτά μου θυμίζουν έντονα τακτικές της εποχής του Στάλιν!
Έβγαζαν μια φωτογραφία 15 άτομα της κεντρικής επιτροπής του κόμματος και μετά έναν έναν τον έτρωγε το μαύρο σκοτάδι. Και συγχρόνως ειδικοί αφαιρούσαν από την φωτογραφία τον εκτοπισθέντα/ δολοφονηθέντα κλπ...

Ωραία πράγματα!

Ανώνυμος είπε...

http://en.wikipedia.org/wiki/Censorship_of_images_in_the_Soviet_Union

2Μδης είπε...

"... Μετρηθείτε όσοι γράφετε κατά της ΕΕΡ..."
Κάνεις λάθος δεν γράφουμε κατά της ΕΕΡ. Γράφουμε κατά αυτών που ρεζιλεύουν την ΕΕΡ και την διασύρουν με τις ενέργειες και τις επιλογές τους.
Μην ταυτίζεστε με την ΕΕΡ. Καρφώνεστε...

Ανώνυμος είπε...

Αρχίζει το μέτρημα.Εχω ψήφο ο γράφων στις 30-4και στις 9:04

Ανώνυμος είπε...

"Αυτά μου θυμίζουν έντονα τακτικές της εποχής του Στάλιν!"

Μπα, μπροστά στον SV1DC ο Στάλιν μοιάζει απλός (ραδιο)ερασιτέχνης.



Ανώνυμος είπε...

Ποιός είναι ο DC αυτός που πούλαγε πύργους;Ερασιτέχνης η επαγγελματίας;

Ανώνυμος είπε...

SV1DC (ναι, πουλούσε και πύργους) - δεν μπορείς να περιγράψεις με ιστορική ακρίβεια το βίο και την πολιτεία του χωρίς να χρησιμοποιήσεις @%*#% λέξεις.

Φυσικά είχε πάρει άδεια με την ΕΕΕΡ του Ψιλογιάννη, αλλά προσχώρησε σχεδόν αμέσως μετά στην ΕΕΡ επί SV1AG.

Προκλητικός, υπερδραστήριος και οξύθυμος τύπος, αλλά ταυτόχρονα αρκετά αποτελεσματικός, κυβέρνησε με σιδερένια πυγμή την ΕΕΡ από το τέλος του καθεστώτος SV1GL ως τις ημέρες μας, για το μεγαλύτερο διάστημα σε συνεργασία με τον SV1RL. Μετά την εκδίωξη του SV1DW όλοι φοβούνται να έλθουν σε αντιπαράθεση μαζί του, ακόμα και απλώς να τον δυσαρεστήσουν.

Μέσω της απόλυτα συγκεντρωτικής δομής που επέβαλε και της κατάργησης της αυτοτέλειας των Παραρτημάτων είναι ένας από τους υπεύθυνους για την σημερινή πολυδιάσπαση και ασυνενοησία. Ούτε οι Θεσσαλονικείς τύπου SV2JJ ήταν άγιοι βέβαια, αλλά ο SV1DC ήταν το κάτι άλλο.



Ανώνυμος είπε...

Ανεξάρτητα από τους λόγους που κάποιοι γράφουν κατά της ΕΕΡ (ή άλλων σωματείων), καλό θα είναι να μας πουν αν είναι ενεργά μέλη αυτών, φίλοι, απλοί επισκέπτες κλπ.
Το μετρηθείτε ισχύει λοιπόν και το πρότεινα προκειμένου να ξεχωρίσουν όσοι έχουν έννομο συμφέρον (δεν αμφισβητείται ο εδώ μπλογκερ) για να κρίνουν και οι άλλοι που γράφουν... για να γράφουν (κάτι σαν να πήγαιναν σε καφενείο και να μιλούσαν επί παντός επιστητού).
Είμαι της άποψης οι κριτικές που βοηθούν γίνονται στους αρμόδιους φορείς και με συγκεκριμένες διαδικασίες. Όλα τα άλλα που γράφουν υπέρ ή κατά διάφοροι θυμίζουν της πρόσφατες προσπάθειες του φαραώ να περισώσει το ραδιοερασιτεχνικό του παρελθόν. Δλδ έχουν πλάκα.

Ανώνυμος είπε...

Και λίγη πλάκα, δεν χρειαζόμαστε τον φαραώ
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=510775

Ανώνυμος είπε...

"Ανεξάρτητα από τους λόγους που κάποιοι γράφουν κατά της ΕΕΡ (ή άλλων σωματείων), καλό θα είναι να μας πουν αν είναι ενεργά μέλη αυτών, φίλοι, απλοί επισκέπτες κλπ."

Πρώην μέλος, άλλωστε οι διοικούντες κατάφεραν ώστε να αποστασιοποιηθεί το 50% των μελών. Τους συναντώ μόνο στο Hamfest.

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ για την απάντηση. Εάν απαντήσουν και άλλοι θα μπορέσουμε να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα.

Αλή Μπαμπά & 40 κλέφτες είπε...

Εμείς οι 41 είμαστε εναντίον οποιασδήποτε αλλαγής στο σύλλογο. Σαράντα χρόνια τον έχουμε τσιφλίκι μας και όποιου δεν του αρέσει να φύγει. Έχουμε βγάλει ρίζες και τον θεωρούμε σπίτι μας.
Δυο λύσεις έχετε, ή πληρώνετε και βγάζετε το σκασμό, ή φεύγετε.
Και θα φύγετε με το καλό ή με το κακό.

ΕΞΩ ΤΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ !

Τακτικό μέλος είπε...

Τα τακτικά μέλη μπορούν να απευθυνθούν εγγράφως προς το ΔΣ. Οργανωθείτε !

Ανώνυμος είπε...

Εγγράφως; κατάλαβα, πάλι ξέμειναν τα εντευκτήρια από χαρτί τουαλέτας.

takis perreas είπε...

Δεκάδες σχόλια, αλλά επί του προκειμένου κανένα.
Τελικά, η επαφή με τον ISS έγινε ή δεν έγινε;
Ο Γιάννης κι εγώ και αρκετοί άλλοι συνάδελφοι θεωρούμε ότι ποτέ δεν έγινε.
Ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Ρ. έχει δίκαιο στους ισχυρισμούς του, εις το editorial, περί του αντιθέτου ή λασπολογεί σε μιά προσπάθεια διαστρευλώσεως της πραγματικότητος και αμαυρώνει το κύρος της Ε.Ε.Ρ. διασυρόμενος ο ίδιος;

Μέλος ΕΕΡ είπε...

Ρε sv3auw αμάν! Μη γ@μ@ς την συζήτηση επειδή εισαι κολλημένος με κάτι. Επαφή δεν έγινε πάμε πιο κάτω.

Ανώνυμος είπε...

qsl ο Τάκης θεωρείται... παλαιο κοματικός, έχει κολλήματα τι να κάνουμε...

Ανώνυμος είπε...

Τάκη γιατί αναρωτιέσαι αφού έχεις βγάλει τα συμπεράσματα σου; Ούτε δική σου ευθύνη είναι αφού δεν είσαι μέλος. Δλδ είσαι αναρμόδιος. Μέχρι τώρα μόνο ένα μέλος εκφράστηκε επώνυμα (ο ιδιοκτήτης της σελίδας) αν κάνω λάθος το διορθώνουμε.

takis perreas είπε...

Το ερώτημα της ανάρτησης είναι για το αν λέει αλήθεια ή ψεύδεται ο Πρόεδρος και το ΔΣ κατά προέκταση της Ε.Ε.Ρ.
Τελικά είναι κοινή παραδοχή των σχολιαστών,ότι ο πρόεδρος και κατά προέκταση το ΔΣ της Ε.Ε.Ρ., ΨΕΥΔΟΝΤΑΙ και ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΝ ΑΝΕΡΥΘΡΙΑΣΤΑ.
Το εάν εμείς, όσοι αποκαλύπτουμε τα ΨΕΥΔΗ των, είμαστε ή δεν είμαστε μέλη της ΕΕΡ, είναι ήσσονος και αμελητέας σημασίας.
Ως ραδιοερασιτέχνες έχουμε την ηθική υποχρέωση να στηλιτεύουμε τις όποιες προσπάθειες ραδιοαπατεωνίσκων να ευτελίσουν το χόμπυ ή ηδυπάρεργο του Ραδιοερασιτεχνισμού.
Αυτό κάνουμε και αυτό θα συνεχίσω να κάνω.

(ειδικά τώρα επιστρέφοντας μόνιμα στην Ελλάδα και ευρισκόμενος έτσι στην καρδιά των γεγονότων εν τω γεννάσθαι)

Μειλίχιος και πράος είπε...

21o HAM FEST
25/4/2013
Το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Ιουνίου 2013 η Ε.Ε.Ρ. διοργανώνωσε για 21η χρονιά την καθιερωμένη Πανελλήνια Ραδιοερασιτεχνική Συνάντηση – Hamfest 2013, που προσέλκυσε εκατοντάδες ...

To παραπάνω βλακωδώς ανορθόγραφο κείμενο ανοίγει στην κεντρική σελίδα της ΕΕΡ. Παρακαλείται ο υπεύθυνος να πάει να το διορθώσει. Πριν να είναι χειμαρώδεις στις εκφράσεις τους για τα μπλογκς που τους επικρίνουν, να ανοίγουν τα στραβά τους και να βλέπουν τι γράφουν οι ίδιοι.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΟ, ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΕ ΔΙΑΛΕΚΤΟ SV1HER. ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΜΑΤΕΡ.

Ανώνυμος είπε...

Να καθόμαστε να ξαναγράφουμε την ανακοίνωση τον Ιούνη ....

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΘΕ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΦΩΣ ΝΑ ΦΩΤΙΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΜΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΡΟΦΩΝΑ.ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΝΑ ΣΑΣ ΦΩΤΙΖΕΙ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΦΩΣ ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ!

Ανώνυμος είπε...

Για θυμηθειτε και ενα αλλο καταπτυστο editorial του κυριου προεδρου μας για τα 160 μετρα που του ειπαν?? οτι ακουσαν καποιον να καλει σε δυο διαφορετικες συχνοτητες ταυτοχρονα !!!! ???? εμαθα σε ποιον αναφεροταν η λασπη του προεδρου και του αλλου του μεγαλου κοντου dxαρα και dxcc checker, μιλαμε κυριοι για καποιον συναδελφο πραγματικο ΚΟΣΜΗΜΑ που τον στοχοποιησαν ΑΔΙΚΑ αλλα το editorial αυτον τον σκοπο εχει να ριχνει λασπη στον ανεμιστηρα και οποιον παρει ο χαρος..φοβουνται οτι σε λιγο καιρο στις DXCC λιστες θα φιγουραρουν στις πρωτες θεσεις νεα callsign και ετσι πρεπει με καθε τροπο να αρχισουν το παιχνιδι τους με την ΛΑΣΠΗ στον ανεμιστηρα...

general nsclauUB είπε...

Καλέ ανώνυμε, τώρα που κάρφωσες τους δυο της ΕΕΡ, δεν μας λες και ποιό είναι το αδικημένο κόσμημα που στοχοποίησαν, ώστε να μην πλανάται η υποψία πάνω από τον καθένα που βγαίνει στα 160 m;

Ανώνυμος είπε...

Την απαντηση στο ερωτημα σου αγαπητε φιλε,νομιζω οτι θα πρεπει να την παρεις απο αυτον που υπογραφει το συγκεκριμενο editorial και οχι απο εμενα.Εχεις δει εσυ ποτε να εχουν αναφερει callsign οταν γραφουν αυτες τις παπαριες?? λασπη εδω και εκει για να δημιουργουν εντυπωσεις και για να ρωταμε εμεις ο ενας τον αλλον ..μηπως ξερεις για ποιον γραφουν ??? νομιζω οτι ειναι ο sv1xxx και ο αλλος απαντα ..μπα οχι εγω ακουσα οτι λενε για τον sv2xxx ...κλπ κλπ..καταλαβες τωρα πως παιζεται το παιχνιδι ?? 73 και 88 και 69

Ανώνυμος είπε...

Τελειώσαμε και μείναμε μονάχοι...